sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чудесата в Новия завет

Чудесата в Новия завет

Чудесата в Новия завет
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Новият завет е доминиран от личността на Исус Христос, който и днес се приема за самия Бог в човешки облик до митологична личност, която никога не е съществувала.

Описаният в тези летописи Исус Христос е носител на една висша боговдъхновена магия, той е чудотворец, който говори авторитетно и изразява състраданието си към хората като им дава чудотворно изцеление.

В Новия завет са описани 26 отделни инцидента на чудотворно изцеление, макар че някои от тях може би представляват различни версии на едни и същи случаи. Те включват изчеление на проказа, паралич, треска, слепота, глухота, немота, лудост, парализа, изкривянане на гръбната и гинекологични заболявания, но Исус Христос трябва да е изцерил много повече хора.

В два от случаите изцелението става от разстояние, а в други е сложен край на вродени или дългогодишни заболявания. Към тези чудеса, извършени от Христос, могат да се добавят и извършените от Петър, Павел и другите му ученици.

На Христос се приписват три случая на възкресяване на мъртъвци - дъщерята на Йерус, вдовицата на Наиновия син по пътя за погребението и Лазар, призован от гроба на четвъртия ден след погребението му. Едно такова събитие се приписва и на Петър - съживяването на Доркас в Йопа. За дъщерята на Йерус, Исус казва: "Тя не е мъртва, а спи". Според някои тълкуватели става дума за кома.

Съвременните доказателства за драматични случаи на съживяване, дори и при клинична смърт доказват, че и тези прецеденти са възможни. Единственото изключение е възкръсването на Лазар, което не може да бъде обяснено по друг начин, освен с намесата на свръхестествени сили и не се приема като достоверен факт от много изследователи на Библията. Авторите на "Завещанието на Месията" твърдят, че това "възкръсване" е всъщност символична смърт и възраждане на церемония за посвещаване, свързана със сектите на есеите.

Чудесата в Новия завет

Според сведенията, достигнали до наши дни, Исус има власт и над природата - благодарение на него стихна бурята над езерото, той ходи по водата, превръща я във вино, осигурява чудотворен улов на риба, по свръхестествен път умножава провизиите, за да нахрани хиляди гърла.

Някои от тези случаи могат да се обяснят с действието на природни фактори, но фундаменталистите предпочитат свръхестествените обяснения. Големите вътрешни езера, разположени между планините, често са подложени на бури, които стихват така внезапно, както и започват.

Ходенето по морето може да се възприеме от всички, които приемат левитацията, за която като явление вече има доста доказателства. Тъй като квантовата физика казва, че материята се състои от едни и същи съставни частици, то превръщането на едно вещество в друго, в случай вода във вино, вече не е немислимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
44661
44661
04.10.2014 21:19
автора дали е прочел библията добре преди да напише тази статя исус е бог той е създател на него не му трябва магии тои дава живот на всеки в него е власта на цялата вселена той направи чудеса и исцеления по дадената му власт от отец и това не просто еи така бес обяснение ако четете щте разберете библията е отговорът
1
0