Какво крие обратната страна на Луната?

Какво крие обратната страна на Луната?

Дупката, която се намира на обратната страна на Луната, изпари съня на стотици учени по цялата планета. Тя бе заснета от японска сонда, а американците веднага изпратиха свое подкрепление.

Вместо да изясни нещата, това обърка учените още повече. На снимката се вижда само черна дупка, която е като вход към нещо. При това тя не се намира във вдлъбнатина.

Мистериозната дупка е на върха на хълм на Южното полукълбо, в така нареченото Море на мечтите. Хълмът сякаш е прерязан с огромен бръснач. Все още не е ясно по какъв начин би могло да се получи това.

Ако дупката е тунел, образуван от лава, то не би могъл да съществува хълмът, върху който се намира тя. Тайнственият отвор е с несиметрични очертания.

По неуточнени данни диаметърът на дупката е внушителен - около 130 метра. Дълбочината засега е абсолютна загадка. Има хипотеза, че тя води към лунни тунели, които могат да преминават и в обширни зали.

Според учените точно в тези тунели има шанс да бъдат открити следи от разумни цивилизации. Хората, които биха могли да се заселят на Луната, ще могат да използват тунелите.

Какво крие обратната страна на Луната?

Те ще защитят организмите им от радиацията и температурните колебания. Специалисти от НАСА твърдят, че съществува още една дупка, която обаче се намира далече от Морето на мечтите.

Вече е известно, че на Луната, както и на Марс, има канали. Това е станало ясно още през 1971 година, но не е станало обществено достояние. Ширината на каналите е километър, а дълбочината – 300 метра.

Някои от тях достигат до 54 километра дължина. Учените чистосърдечно си признават, че все още не са наясно по какъв начин на Луната са се образували тези канали.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
виктор
виктор
01.03.2014 07:22
Честита баба Марта! Аз имам хипотеза, че Луната е част от разрушената планета Фаетон! По пътя си към Слънцето тя минава близо до Земята, която я привлича със своята гравитация и Луната става спътник. Това е предизвикало Всемирният потоп и е станало преди около 10000 години. Не напразно при древните египтяни култ към бога на Луната Мен Као Тот е по-нов от другите култове. Тук трябва да намесим и Атлантида, но това е дълга история.
2
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
01.03.2014 00:14
Адски много неща съм чела за луната и за всички хипотези и изказвания, че там има живот и т.н. Не знам до колко това е вярно, но наистина има доста мистерии около Луната. И най-вероятно има поне капка истина от всичко, което сме чели. Помислете само.. човек е стъпил на Луната в миналото. А сега технологиите са много по-напреднали. Луната е близо и може да се отиде и да се изследва със съвременната техника. Но защо никой не прави нищо по въпроса след като всички уж толкова се интересуват? Логично е.. там има нещо, за което ние - обикновените хора, не знаем.
2
0
мишо
мишо
26.09.2012 17:12
Още големият Дънов е казал, че на Луната живеят над 200 адепти, които се грижат за земните жители. И когато човеците напускат земният живот, минават през енергийното поле на Луната, за да се изчистят лошите енергии. А това, което са видяли космонавтите на нас не ни се казва. Защо ?
1
0
Иван
Иван
10.05.2012 20:42
Инзвънземните не са малоумни. Те много добре знаят , че луната е винаги с лице към земята, а на обратната й страна , само на някакви си 400.000км могат необезпокоявани да си щъкат като блатни кокошки навън -навътре... Да си ходят, да си идват...
3
0