sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ритуали за очистване от злото

Ритуали за очистване от злото

Ритуали за очистване от злото

В днешния динамичен живот и материалистично мислене човекът напълно е загубил способността да мисли за предпазване от негативни влияния, както и нуждата да го прави. Докато не бъде застигнат от поредици от неблагополучия, нещастия и не се срещне с проявите на злото.

Независимо дали вярваме или не, дали имаме нужда или не, можем да изпълняваме някои прости ритуали за предпазване от зловредно влияние, или поне да имаме информация за това какво да предприемем, ако добрите дни изчезнат от живота ни.

Ритуалите за пречистване на дома от зли сили са прости за изпълнение, защото имат много древен произход. В най-стари времена хората са използвали силата на огъня, усещайки неговата пречистваща мощ. Затова са го включили в ритуали за прогонване на зли влияния от домашното пространство.

Ритуал със свещ за очистване от злото

Съвсем обикновен е ритуалът със запалена свещ. За да бъде ефективен ритуалът, е нужна вяра, че той може да помогне за прочистване на пространството в дома.

Със запалването на свещта се намисля желанието да бъде защитено това пространство и хората, които го населяват. Със запалената свещ се обикалят всички помещения, започвайки от входната врата в посока на часовниковата стрелка. Трябва да се мисли как пламъкът на свещта пази всичко и всички в дома от лошото. След завършване на обиколката свещта трябва да се остави да догори сама.

Ритуал със сол за очистване от злото

Ритуал със сол за очистване

Друг прост ритуал е със сол. Кристалният строеж на това вещество има мощни защитни сили, затова открай време се използва като бариера срещу негативните влияния. Неслучайно солта се ползва и като лечебно средство, тя прогонва безсънието и кошмарите.

Може да се приготвят торбички от плат, които да се напълнят със сол и да се окачат в някои ъгли на дома. Това е ефикасно средство срещу зловредно влияние, когато в къщата често влизат непознати. Когато солта попие повече негативна енергия, торбичките потъмняват и трябва да се сменят с нови.

Може на прага на жилището да се поръси сол или захар, която има същите качества заради кристалната си структура. Така лошото влияние няма да може да премине прага.

Тези прости ритуали са използвани от нашите предци, но отдавна са забравени. Ако бъдат възродени, може би в домовете на хората по-често ще бъде спокойно и ведро, както в по-отдавнашни времена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати