sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Червен яспис - влияние и свойства

Червен яспис - влияние и свойства

Червен яспис - влияние и свойства
Снимка: WebLab24_Siti_Web/ pixabay.com
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Червеният яспис се образува в средата на кварцови жилки и скали, които съдържат хематит. Именно последното вещество придава на камъка такъв яркочервен оттенък. Характеристиките на този сорт яспис са представлявали интерес за хората от древни времена.

Този силен, ярък, крещящ цвят на минерала не можело да не повлияе на популярността му, той се използвал дълго време за изработка на мъжки бижута, но с течение на времето и жените се влюбили в него. Освен това червеният яспис е надарен със значителни магически и лечебни свойства.

Как изглежда червеният яспис и какво приложение намира?

Скъпоценният камък може да бъде едноцветен или със сложен модел. Оттенъкът му варира от светлочервено, през наситено червено, бордо до богато, почти кафяво. Необработеният камък понякога изглежда много непривлекателен. Само истински професионалист може да се справи с обработката на такъв камък, който се отличава с голямата си плътност.

От яспис се правят различни декорации, фигурки, амулети и талисмани. Червеният яспис е ценен най-вече не толкова заради външния си вид, който при успешна обработка и успешен избор на рамката е доста привлекателен, а заради свойствата, с които е надарен. Това наистина е много силен минерал, който има голямо влияние върху собственика си.

Също така този минерал е бил използван за декорация в строителството. Той се отличава със своята издръжливост и повишена износоустойчивост, поради което предмети от яспис служат дълго време. Що се отнася до бижутата, най-успешните метали за рамката на червения яспис са мед, злато, алуминий, титан и техните сплави.

Важно е да се отбележи, че ясписът от всякакъв нюанс има всички качества, които ще опишем по-долу. Следователно няма значение дали държите тъмночервен яспис или светлочервен.

Магически свойства на червен яспис

Червен яспис

Камъкът намира доста често приложение в защитната магия, поради свойствата си да отразява всеки негатив, изпратен към собственика на амулета. Защитната функция на ясписа се простира не само до защита от зли очи, но и от различни видове радиация.

Червеният яспис е наречен Камъкът на справедливостта, защото енергийно предлага голяма устойчивост на всяка несправедливост. Той помага много добре в случаите, когато сте изправени пред някакви несправедливи действия спрямо вас, а също така предотвратява опасността за вас да извършите такива.

Червеният яспис често се нарича Камъкът, който контролира страстите. Той не само се бори с цялата несправедливост на този свят, външна и вътрешна, но също така ви помага да сдържате своята импулсивност, предпазва ви от необмислени действия и успокоява страстите. С амулет, направен от такъв минерал, винаги можете да вземете правилното решение и да направите правилния избор. Освен това камъкът изостря чувството за отговорност за взетото решение, надарява с много съпричастност.

Енергията на червения яспис помага да стабилизирате енергийните си ресурси и да ги концентрирате по начин, който ще служи в полза на поддържането на цялостния баланс на тялото. Енергията на ясписа е толкова силна, че помага на срамежливи хора да придобият самочувствие и самоувереност. Благодарение на това човек може да върви напред към предвидената цел и определено ще я постигне.

Ако го държите близо до леглото си, може да сбъднете някои от мечтите си. Поставете минерала до вас и мечтайте за това, което искате, мислете как точно бихте искали да сбъднете мечтата си, разсъждавайте и не сдържайте въображението си.

След известно време, в един от тези медитативни моменти, ще можете да получите информация за това кой път трябва да извървите и какво да направите, за да сбъднете мечтата си.

Червеният яспис знае как да установи взаимодействие с дома на собственика си. Ако жизненото пространство е недостатъчно запълнено от енергийна гледна точка, минералът компенсира този дефицит. Защитните способности на червения сорт се простират и до решения на наследствени проблеми.

Лечебни свойства на червен яспис

Бижута с червен яспис

Лечебните свойства на минерала са не по-малко ценни; в литотерапията той често се използва за подобряване на физическото състояние. Различават се следните лечебни способности на минерала:

- На първо място, заслужава да се спомене, че червеният камък помага за укрепване на имунната система, премахване на много заболявания и служи като надеждна защита срещу различни заболявания;

- Минералът помага на тези, чието тяло е отслабено от сериозно и продължително заболяване или преумора;

- Отдавна е известно, че естественият камък има противовъзпалителни свойства и дори може да успокои различни видове болка, затова червеният яспис се е използвал като най-доброто средство за зъбобол и главоболие;

- Червените скъпоценни камъни отдавна се смятат за способни да лекуват много женски болести благодарение на специалната енергия, хормоналният фон и менструалният цикъл се нормализират, метаболизмът се подобрява;

- Тъмночервените или бордо нюанси на ясписа подобряват потентността при мъжете;

- Червеният сорт яспис има пречистващи кръвта и кръвоспиращи, лечебни способности при сърдечни заболявания. Смята се, че той също има способността да стимулира дейността на сърдечно-съдовата система и да повишава кръвното налягане.

- Ефектите от червения яспис са доста силни при наличие на диабет и също така той стимулира работата на жлезите с вътрешна секреция;

- Камъкът помага на човек да се освободи от негативната енергия, която се натрупва в него за дълго време, което го прави ефективно средство при депресия и безсъние.

За коя зодия е подходящ червеният яспис?

Червен яспис за зодия Дева

Този камък е идеален за зодия Водолей, Везни, Риби и Дева. Това ще повлияе положително на характера им, ще им помогне да избегнат грешки и да спечелят увереност.

Известни ограничения съществуват за хора, родени под знака на Стрелец, Близнаци, Овен и Телец. Те трябва да бъдат внимателни, когато носят бижута от яспис. Скъпоценният камък може да засили отрицателните им черти, в резултат на което ще възникнат проблеми в общуването с другите.

Позволено е да носят бижута с яспис за зодия Лъв, Рак, Скорпион и Козирог, но не редовно. Трудности възникват само ако хората не се разделят с камъка твърде дълго, така че трябва да носят бижутата само в най-важните и решаващи моменти.

Съвместимост на червения яспис с други камъни

Скъпоценният камък е в конфликт с минерали като нефрит, диамант и сапфир. Когато тези камъни се комбинират, магическите свойства на ясписа отслабват или напълно се неутрализират. В най-добрия случай ще бъде безполезен, а в най-лошия - ще навреди на собственика си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати