sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Сугилит - влияние и свойства на камъка

Сугилит - влияние и свойства на камъка

Сугилит
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

През 1944 година по време на изследването на малък японски остров, наречен Иваги, геологът Кеничи Суги видял от една пукнатина да се прокрадва мъждукаща виолетова светлинка. Изследванията в лабораторията показали, че е открит неизвестен до момента минерал. Той получил името сугилит - в чест на своя откривател.

Камъкът бил причислен към силикатната група, но поради малкия му размер и примесите в него не намерил място сред скъпоценните камъни.

След 35 години обаче находище на сугилит било открито в пустинята Калахари. В него виолетовите кристали били големи и подходящи за бижута. Наситеният виолетов цвят и еднородното съдържание правят всеки камък ценен.

Били открити и лечебните свойства на минерала. Той заздравява имунитета и е много добро средство за успокояване на пристъпите на мигрена. С него стресът намалява, а работата на сърцето може да укрепне, защото камъкът осигурява спокойна атмосфера на духовна любов.

Взаимодействието на тялото и духа може да се осигури с този камък в красиво виолетово. Той има силата да намали душевната и физическа болка и да разкрие скритите таланти и възможности на своя притежател.

Свойства на сугилит

Много подходящо е да се използва сугилит при медитационни практики. Той помага за достигане на по-високо ниво на духовно израстване, премахва чувството на гняв и нежелано енергийно влияние.

За да използваме вибрационната сила на сугилита, камъкът трябва да стане част от бижутата ни. Магическите сили на камъка ще влияят директно на аурата на притежателя си.

Какво ще даде на собственика си камъкът сугилит?

Преодоляването на съмненията в себе си е първата позитивна намеса на енергията на сугилита. Той ще даде достатъчно мъдрост на човека, който го носи, за да решава успешно спорове между други хора. Неслучайно е наречен Камък на мъдростта. С него може да се отвори Третото око, което вижда астралния свят.

Този минерал е надежден амулет, който ще попречи на неправилните стъпи и решения на този, който му се довери. За това свидетелства и фактът, че тогите на съдиите в миналото са имали цвета на сугилита. Затова се препоръчва на всички професионално свързани с правораздаването.

Тъй като камъкът е много твърд и плътен, неговата енергия създава вътрешен баланс. Стабилизира съня и облекчава пристъпите на безпокойство. Полезен е при стресови ситуации и депресивни пристъпи.

Прекалено много накити от сугилит обаче влияят по-скоро негативно, защото силната им енергия изморява собственика. Особено хората с по-слаба воля.

Сугилит - влияние и свойства на камъка

Според астрологията този минерал е най-подходящ за зодиакалните знаци на Водолей, Дева и Стрелец. Освен тези три зодии, на които въздейства най-благоприятно, сугилит могат да носят успешно като зодиакален камък хората на изкуството и науката - художниците, писателите и учените от зодиакалните знаци на Скорпиона, Рибата, Овена, Близнаците и Телеца.

Много предпазливи трябва да бъдат от зодиите Лъв и Козирог, защото енергията им може да стане свръх силна, ако носят сугилит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати