Проектът Синята книга потулвал НЛО нашествия

Проектът Синята книга потулвал НЛО нашествия

От десетилетия насам американското правителство разработва различни секретни проекти, свързани със срещите на НЛО на нашата планета. До общественото мнение не достига дори частица от огромните сведения и данни, които военните събират във връзка с извънземния разум.

След края на 1947 година военновъздушните сили на САЩ организрат проекта "Знак", който има главна цел да разследва многото съощения за наблюдавани НЛО. Именно с тази военна разработка се слага началото на модерната епоха за извънземни летящи обекти.

През 1948 година "Знак" е наследен от аналогичния проект - "Недоволство". Някои ръководни кадри във военно въздушните сили негодуват срещу начина на работа в "Недолоство", в резултат на което се стига до новия проект "Синя книга" – кампания, потулена в тайни и съмнения за умишлено укриване на явни доказателства от военните.

Годината е 1952, а десетилетие преди и след нея непрекъснато във въздушното пространство на САЩ са засичани десетки неидентифицирани летящи обекти. Военновъздушните сили на страната решават да записват и разследват всеки такъв случай под кодовото название на проекта Синята книга.

Първият негов директор става капитан Едуард Рупълт. Той решава малко по-късно да привлече за каузата един от най-известните астрономи и уфолози в света – Алън Хайнек. Хайнек се съгласява и става научен консултант на Синята книга.

Проектът Синята книга потулвал НЛО нашествия

Не става ясна точната неофициална дейност, която стои под това кодово название, но много хора вярват, че военновъздушните сили са използвали Синята книга при всеки удобен случай, за да опровергаят съществуването на НЛО и да предложат съмнителни доказателства за логическо обяснение на всеки от докладваните случаи.

Проектът Синята книга е закрит през 1969 година. По това време капитан Рупълт, който се заема с проекта без предразсъдъци, е прехвърлен на нова работа. Той написва книга, в която твърди не само, че вярва в съществуването на НЛО, но и че военновъздушните сили на САЩ са били ангажирани в мащабно упражнение по прикриването им.

Доктор Хайнек, след като разглежда всички доказателства, заключва, че съществува мистерия, която изисква сериозно разследване, и създава център за изследване на НЛО. Един друг експерт – влиятелен учен, известен със своята педантичност в проучванията не само по отношение на НЛО, но и в други области, преглежда разработките по Синята книга, след като е написана и последната глава.

Той класифицира изследванията на военновъздушните сили, като „изцяло повърхностни” и проведени „на много ниско равнище на научна компетентност”.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати