sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Ритуал по приемането на Аяуаска

Ритуал по приемането на Аяуаска

Ритуал по приемането на Аяуаска

Аяуаска е специална лоза (по принцип), растяща в джунглата на Амазонка, традиционно използвана от местните шамани в свещена лечебна напитка, която произвежда променено състояние на съзнанието, последвано от духовно пътешествие в дълбините на човешката психика.

Мистичната церемония със същото име - Аяуаска е шаманска церемония в Перу, която дава възможност да разберете себе си на по-дълбоко ниво и да получите духовно изцеление.

Ритуалната церемония Аяуаска носи невероятен тласък на ентусиазъм, физическо здраве и сила, разширява границите на ума и на хоризонта се появяват нови възможности.

Този процес се развива на три етапа. Преди да извършите лечебния ритуал на Аяуаска, трябва психически да се подготвите за церемонията и да вземете твърдо решение. В момента, в който се решите на това приключение, вашето възприятие за реалността и вас самите неизбежно ще се трансформират. Трансценденталното преживяване, което получавате в изменено състояние на съзнанието, ще бъде интернализирано и ще почувствате желанието незабавно да го внедрите в ежедневието си.

Това преживяване ще ангажира цялото ви същество с интензивност, която никога досега не сте изпитвали. Шаманският ритуал Аяуаска пречиства и лекува ума, тялото и сърцето, и всичко това с вашето активно участие.

Аяуаска, LSD, ибога

Физическото прочистване се извършва чрез „издухване“. На ментален и емоционален план анализирате и събирате мислите и емоциите си, за да разчупите всички нездравословни модели. Това е прекрасно изживяване, но и предизвикателен процес, така че трябва да се подготвите за него.

Как се провежда церемонията в Аяуаска

Церемонията по Аяуаска се провежда през нощта, като участниците пристигат рано на церемониалното място, за да отдадат почит на лечебния шаман или още курандеро, водещ церемонията. Предварителният етап включва освобождаване на пространството с молитви и други благословии. Обредът започва след подготовка и ритуални инструменти.

Курандерото говори с всеки участник за намерение, дозировка и препоръки. Шаманът ви кани да вземете чаша Аяуаска и да изпиете съдържанието, шаманът също взема свещената напитка. Церемонията продължава с угаснали светлини и след известно време, когато лекарството Аяуаска започва да действа и курандерото започва да пее.

Перуанският шаман използва лечебни песни, наречени icaros. Тези песни помагат на шамана да взаимодейства с растителния дух и искат помощ за изцеление. Всеки icaros има определено предназначение. По този начин шаманът помага на всеки участник да осъзнае намерението си да се излекува или да придобие необходимия опит. Курандерите също го използват, за да увеличат или намалят интензивността на преживяването.

Аяуаска

Началото на церемонията може да бъде тревожно, когато съзнанието на всеки участник се разширява. Физическото прочистване или повръщане често се случва в началото на церемонията, но невинаги. Почистването е процес, който помага да се създаде среда, която е по-подходяща за лечебния процес.

Церемониите на Аяуаска също използват специалния тютюн Mapacho, който е от съществено значение за пречистването на пространствата, участниците и ритуалните прибори. След като церемонията приключи, светлините светват и се провежда кратка дискусия, преди хората да си легнат.

Шаманите вярват, че наистина се грижат да ви помогнат да промените живота си, като ясно да видите и осъзнаете кой сте всъщност. Те притежават огромно енергийно поле на лична сила. Мнозина казват, че една церемония Аяуаска е толкова добра, колкото няколко години терапия (понякога и десет), а дори ракът, ХИВ, хроничната депресия и наркоманията са лечими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати