sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Значение на името Александра

Значение на името Александра

Значение на името Александра

Името Александра и неговите производни Алексия, Саня, Сашка, Ася идват от гръцки. Означава смел защитник. Това име, изпълнено с достойнство и значение, винаги е било често срещано, но в последните години преживява истински ренесанс. По данни на статистиката в последните 10 години е едно от най-използваните имена в България при избор на име за момиче.

По характер Александрите са енергични хора, неспокойни и неуморни. Винаги са близо и на разположение при нужда. Те обаче са толкова активни в обществото и семейството, че, уви, невинаги имат достатъчно сила, време и нерви за нежност.

По православния календар Александра има имен ден на 30 август, ден на Свети Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски. Когато е именния ден на Александър.

Момичето Александра е оживено, неспокойно и неуморно. Ако е единственото дете в семейството, ще е упорито и капризно. Не обича да е приятел с деца, изисква всички да ѝ се подчиняват, крещи на непокорните, кара се.

В училищна възраст тя обича да посещава спортните активности, в спорта проявява целенасоченост и може да постигне добри резултати. Тя е потайна, рядко намира общ език с майка си. Учи добре, ако сама реши, че има нужда от това. Домакинските задължения не я привличат. Когато в къщата предстои генерално почистване, тя спешно трябва да отиде някъде или внезапно се разболява.

За възрастната Александра, ако безусловно вярва в истината за своята женска природа, животът може да се развива хармонично. В същото време се прави, че е безразлична към всичко на света, но в душата си винаги преживява всяко събитие, изглежда затворена, но изпитва спешна нужда от комуникация. Тя се стреми да подчини хората около себе си на своята воля, но няма бойни качества: тя се подчинява, опитва се да изглади всеки конфликт с усмивка. Може да бъде упорита, пряма и умишлено груба, но после сама се оказва в много неприятни ситуации, от които трудно намира изход.

Каква е жената Александра

Какво още е характерно за жената Александра? Тя обича да прави всичко изключително бързо, струва ѝ се, че бавенето ще доведе до поражение. Не изчислява всичко предварително, а го анализира по-късно. Когато се окаже, че нещата са се обърнали неприятно за нея, може веднага да прехвърли вината върху другиго.

Най-добрата работа за Александра е свързана с пътувания. Изключително активната Александра просто не може да седи на едно място. Тя трябва да покаже авторитета си, може да е директор, асистент, банков служител. Определя бързо темпо на работа и всички наоколо трябва да се съобразяват с него. Александра обича медицината, може да бъде актриса, също фризьорка, превъзхожда в сектора на услугите. Тя е по-трудолюбива, отколкото талантлива.

Каква е съдбата на Александра? Може да се адаптира към всяка среда, както и да тъче интриги и да разнася клюки. Често зашеметява другите с ексцентричното си държание. Трудно е да се живее с нея, но след раздялата с нея мъжът осъзнава колко труден и монотонен е животът без нея.

Ако Александра искрено обича, тогава ще забрави всички неприятности и трудности на семейния живот. В нея той ще намери пламенна любовница, добър приятел и помощник, отлична домакиня, грижовна майка. Любовта ще преобрази Александра, ще я освободи от безделието, присъщо на нейната природа. Бракът ѝ ще бъде щастлив с Анатолий, Андрей, Виктор, Иван или Петър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати