sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Как работи леенето на куршум и защо помага?

Как работи леенето на куршум и защо помага?

Как работи леенето на куршум и защо помага?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Леенето на куршум е стар целебен метод, който обикновено се предава по женска линия. Ритуалът помага на болния при уплаха, безсъние, тревожност или за разваляне на проклятия. Умеещите да леят куршум (също нарачени баячки) търсят първоизточника на проблема, използвайки олово и собствените си магически умения. Препоръчително е да се потърси баячка до 40-тия ден след уплахата, защото след това се смята, че страхът “оживява” и е по-трудно да бъде прогонен.

Едно от най-важните условия за успеха на леенето на куршум е както лечителят, така и лекуващият се да вярват изцяло в успеха на ритуала. Ако тази вяра липсва или е колеблива, то шансът за успех е минимален.

Как работи леенето на куршум?

Как работи леенето на куршум и защо помага?

Преди началото на ритуала баячката трябва да облече чисти дрехи и да измие ръцете си под течаща вода. След това е ред на стаята да се подготви - обикновено светлината се притъмнява и се палят или свещи, или огън, чийто пламък по-късно участва в самия ритуал.

“Болният” се слага да легне, след което баячката разтапя на огъня парче олово и бързо го изсипва в съд със студена вода, където то се пръсва на малки парченца. Това се прави три пъти, на три различни места - над главата, гърдите и коленете. Мястото, където оловото се пръсне на най-много парченца, е източникът на страха.

Докато прави всичко това баячката произнася магически слова. Думите, изречени по време на ритуала, са част от мистицизма на цялото лечение - рядко, ако изобщо лекуващият се може да си припомни точните слова или пък изобщо да ги разбере, докато биват изричани.

Леене на куршум

Водата, в която се изгася “куршумът”, също се използва - лекуващият се трябва да отпие от нея, след което баячката намазва “слабите” места на тялото - главата, гърдите и коленете.

След като тази част от ритуала приключи, се оглежда оловото - след угасяването си заема формата на страха на човека. Ако наподобява човек, то проблема на “болния” идва от някого, когото познава. Ако прилича на животно или предмет, то те са причината за тревогата, стреса или дори проклятието, което виси над тях.

След края на ритуала “болният” носи фигурката от олово у дома и спи с нея под възглавницата 10 дни. След това трябва да я хвърли в река или друг вид течаща вода, за да “отнесе” страха му надалеч.

Защо леенето на куршум помага?

Макар много хора да подхождат с предубеждение към леенето на куршум, в повечето случаи потърсилите такава помощ потвърждават, че ритуалът им е помогнал. Някои твърдят, че всичко е въпрос на самовнушение или фактът, че човекът споделя за страха си на лечителя, помага за изхвърлянето на напрежението и страха - самият акт ги освобождава от натрупалата се отрицателна емоция.

Друг пък са на мнение, че магия наистина съществува и лечебните сили на баячката са тези, които са ги избавили от злото, което ги е преследвало. При всички случаи тези, които са повярвали в силата на ритуала и са се доверели на баячката, да ги избави от проблема, са облекчили страданията си и са продължили живота си с олекнала душа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати