Китайски духове унищожават археолози

Китайски духове унищожават археолози

Духовете на отдавна умрели хора не трябва да бъдат тревожени, твърдят китайски гадатели. Те са напълно прави – това го доказват истории, които са се случили неведнъж по време на археологически разкопки.

Преди няколко години в североизточната част на Китай група австрийски археолози се натъкнала на могили от десети век. Местните жители предупредили неколкократно участниците в експедицията, че духовете няма да им простят, ако започнат да копаят.

Специалистите обаче не им обърнали никакво внимание и започнали да работят. Точно една седмица след старта на разкопките един от изследователите внезапно починал от инфаркт, като преди това никога не е има проблеми със здравето.

След няколко дни от инфаркт почитали още двама археолози. След тези три смърти експедицията била разформирана и всички оцелели учени заминали за домовете си от внезапен страх.

Ръководителят на групата Курт Шрот, който бил сред оцелелите, решил да проведе експеримент. Той взел със себе си едно от украшенията, които намерил в разкопаните в Китай могили.

Преди да си легне, той сложил украшението под възглавницата си. През нощта той сънувал невероятна красавица, която настоявала той да върне любимото й украшение, и да не го държи далече от нея.

Китайски духове унищожават археолози

Ученият не обърнал внимание на съня си, но той се повтарял всеки ден. Жената се представяла като съпруга на хана и го заплашвала с чудовищни неща. Ученият със смях разказвал кошмарите си на приятелите си.

След няколко дни Курт отишъл в любимото си заведение, където си поръчал китайско. След като хапнал няколко хапки, го присвил стомахът. Ръцете и лицето му се покрили за секунди с жълти мехури.

Той умрял в мъки за три минути. При аутопсията станало ясно, че организмът му е целият просмукан с неизвестна отрова. Още на другия ден съпругата му заминала за Китай, за да върне украшението в могилата.

Френски археолози се натъкнали на могили в Южна Монголия. Един от участниците използвал, че колегите спяли, и откраднал няколко бижута от единадесети век. През нощта той сънувал кошмари.

Но така и не признал кражбата. Тя била разкрита, след като той починал безславно в тоалетната на самолета, с който се прибирал в Париж.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати