sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Камъкът на любовта: Розов кварц

Камъкът на любовта: Розов кварц

Розов кварц с формата на сърце
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Скъпоценните и полускъпоценни камъни са уникални природни образувания, дар от природата. Те служат за изработка на красиви украшения или за производство на различни инструменти за фина обработка на други природни суровини.

Камъните притежават и магически свойства, те пазят своя притежател от различни негативни влияния, подпомагат живота и направляват усилията за достигане на някаква цел. Кристалната им решетка има силата да въздейства и на това се дължат качествата им.

Различните видове кварцови камъни отдавна са привлекли вниманието на човека с чистата си и изящна красота. Символ са на нежност и ефирност, а в цветово отношение се характеризират с изчистени и красиви багри.

Най-красив без съмнение е розовият кварц. Ще му обърнем вниманието, което заслужава.

Розов кварц - обща характеристика

Розов кварц

Розовият кварц е минерално образувание, силициев оксид. Устойчив е на високи температури. Прави впечатление с кристален блясък. Титановите или мангановите примеси в кристалната му структура придават красивите нюанси на розовия кварц.

Материалът обикновено си шлифова до получаване на закръглена форма. Когато изображението, което е изработено, е с изпъкнала релефна форма, се нарича камея. Вдлъбнатото изображение носи името

инталио

. Най-качественият розов кварц се добива в Южна Африка, Бразилия, Мадагаскар и САЩ.

Розовият кварц - камък на любовта

Камъкът на любовта - розов кварц

Още в античността се смятало, че розовият кварц е камък на любовта. За него се разказва в древногръцката митология. Боговете на любовта, Амур и Ерос, донесли розовия кварц на Земята. Целта била нежният и романтичен цвят на кварца да предразполага хората към любов. Затова розовият кварц се смята за камък на любовта и плодовитостта.

Понякога при шлифоване този кварц изпуска лъч. Тогава този камък се ползва за магически любовни ритуали. Смятало се е, че камъкът пази приятелските чувства между хората и отваря сетивата за красивото.

Другото вярване е, че с негова помощ се развиват чувства като обич и състрадание и помага в търсенето на интимен партньор. Розовият кварц пази и семейното щастие.

С този камък ще се очистите от болезнени стари спомени и ще излекувате емоционалните си травми. Вярва се, че който сложи под възглавницата си яйце от розов кварц, ще привлече любовта в живота си.

Друго поверие, свързано със силата на розовия кварц, е, че той балансира емоциите и носи мир и спокойствие в душата. С този камък ще приемете любовта на другите и ще познаете всемирната вселенска любов.

Може да се носи от всички хора, но най-подходящ е за зодиакалните знаци Овен, Телец, Везни и Риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
09.06.2019 18:02
Защо пък е подходящ за хората от зодия Овен и Риби? Мисля, че е най - подходящ точно за Телец и Везни, чийто покровител е Венера - планетата на Любовта!

Едно Телче
0
0