Как да разгадаем знаците, които Съдбата ни праща?

Усмивка

Почти всеки от нас поне веднъж в живота си се е сблъсквал с феномена на верижната реакция. Странен случай, който води след себе си редица промени, а те променят съдбата ви.

Как обаче да разпознаем знаците, които Съдбата ни изпраща? Сред прочутите феномени в това отношение са пантофите на Лаплас. Известният френски математик и астроном, Пиер-Симон Лаплас установил странна връзка.

Всеки път, когато пантофите му не си били на мястото си през нощта, някой се опитвал да го обере на другия ден. Това съвпадение не можело да се нарече случайност, още повече, че Лаплас бил по точните науки.

Той разказал за феномена на свой колега-академик и те решили да направят серия контролни разходки. Какво се получило? Всеки път, когато през нощта Лаплас не си намирал пантофите, през деня го нападали крадци.

Историята помни и други подобни феномени, които карали хората да спират обичайната си дейност. Така например прочутият пират Флин никога не излизал в открито море, ако два пъти подред не можел да разпали лулата си.

Прочутият английски адмирал Бенбоу никога не разрешавал корабите да потеглят от пристанището, ако е видял рижа или петниста котка да му минава пътя. Всеки път, когато го правел въпреки волята си, се разразявала морска буря и корабите потъвали.

Светлина

Според специалистите, които се занимават с изследване на тези феномени, трябва сами да открием какво се опитват да ни кажат висшите сили. Малките предупреждения не се отличават с нищо.

Например спъваме се няколко пъти – това е знак, че скоро може кракът ни да пострада. Когато се случват няколко повторения на една и съща ситуация, макар и да е съвсем безобидна, това е опит да ни кажат – престани да го правиш, за да не загазиш.

Според материалистите такива знамения са просто следствие на житейския опит. Според учените това е интуиция, съчетана с възможността да предвидим минимална част от бъдещето си.

Учените смятат, че всички хора, които срещате на пътя си, носят някакво послание за вас. Колкото и да е странно, те носят със себе си отговори на ваши въпроси, които се опитвате отдавна да разгадаете.

Случайните разговори с непознати могат да разкрият невероятни неща пред вас. Затова се вслушвайте в думите, които чувате от непознати хора и се опитайте да разкодирате посланието, което е насочено към вас.

Рейтинг

5 8
4 8
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
нинка гълъбова
нинка гълъбова
24.04.2014 10:49
много е Истина че няма Случайни нещта. Аз Съм Богослов по образование. Й съм 3апозната с небесният пъзел за нас. Да Господ ще Ти пращта хора да ти помагат за Всичко където не можеш да Се справиш сам. Й така идват й отговорите ти.
9
0
Ива
Ива
28.10.2014 20:48
Пак ли то волева глупачке??
0
2
Гала
Гала
12.04.2014 12:46
дядо ми на село веднъж се беше качил на дърво за да го реже, но паднал и се поодарил лекичко... след два дни пак се качил и този път паднал, но пораженията съвсем не бяха лекички.. счупено рамо, счупен таз... защо мислите не се е случило това от първия път, най-вероятно това е било предупреждение.. :)
7
2
safarimacka
safarimacka
21.07.2013 16:18
Въобще не е измислица.Аз,например точно по тази тема винаги съм била скептично настроена,докато не се убедих,че ако видя на път сама майка със син ще ми се случи нещо много ама много гадно.И представа си нямам защо става,но това е факт и дори и аз-великия скептик,не мога да си го обясня...
8
0
AlivedevilA
AlivedevilA
30.06.2013 10:41
хетфиълд...
Само да имаше и капка смисъл в коментара ти...
10
1
hetfield
hetfield
21.06.2013 14:14
тези "феномени" са обект на психиатрията или в най-добрия случай психоанализата
0
9
роси
роси
16.06.2013 19:07
Суеверия,старая се да не мисля за тях и те не се случват.
6
5
гига
гига
23.03.2013 15:01
в психологията има термин за този проблем.....нарича се илюзьорна корелация..
2
2
кой
кой
23.03.2013 12:21
...само да не ви избие на лудост от много четене ей ;)
5
4