sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значение и въздействие на лунните затъмнения

Значение и въздействие на лунните затъмнения

Наблюдаване на лунното затъмнение
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Лунното затъмнение е астрономическо явление, при което видимият лик на Луната се скрива напълно от Земята. Конфигурацията на небесните тела е на една линия, те се подреждат в реда: Слънце, Земя, Луна.

Другото условие за лунно затъмнение е Луната да е в Пълнолуние. Лунните затъмнения се отличават от слънчевите по това, че могат да бъдат наблюдавани от всяка точка на земната повърхност. Лунните и слънчевите затъмнения си приличат по това, че се случват на определени цикли.

Цикли на лунните затъмнения, честота на явлението

Земните жители могат да наблюдават годишно максимум 7 лунни затъмнения, но такъв феномен не се случва често. През миналия век само два пъти са наблюдавани седем такива явления.

Как влияе лунното затъмнение на хората?

Лунните затъмнения оказват влияние върху общата жизненост на хората и това е установено при наблюдаването на общи признаци при широк кръг от хора. Наблюдава се обща превъзбуда, нервност и безсъние. Тези промени са на физиологично ниво и на ниво нервна система.

По-сериозни прояви са събуждането на стари и вече отшумели болестни състояния, както и отключване на нови болести. На ниво психология и взаимоотношения са възможни разриви, трусове в отношенията и нервни сривове.

лунно затъмнение

Причината за това е, че при затъмнението се скрива едно от небесните тела, които осветяват Земята, а те са основа на съществуването на живота на Земята. Луната е един от нашите пазители, тя е външният щит на нашата защита и при затъмняването ни влияят ритъма, динамиката и връзките между планетите на ниво над Земята. По тази причина на лунните затъмнения се обръща особено внимание още от древни времена.

Астрология и лунни затъмнения

Древните астролози винаги са се съобразявали с лунните затъмнения, когато са изработвали индивидуален хороскоп. Тази практика продължава и днес.

Общите съвети към хората в по-стари времена са били по време на това явление да се преустанови храненето с животински продукти, алкохола, плътските взаимоотношения, защото това е момент на изпитание за човека, когато може да се отклони от правия път.

В днешно време хората би трябвало да не се поддават на излишни страхове и психози и да контролират уверено чувствата и емоциите си и в тези неизменни периоди на промени при небесните тела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати