sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притча за пропиляното щастие

Притча за пропиляното щастие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k920
Пропиляното щастие

Живял един човек, който искал да осъществи 3 свои мечти – да се ожени за красива жена, да има блестяща кариера и да стане известен.

Една зима голяма фирма щяла да го интервюира за свободно място. Той се стараел да не закъснее за срещата, защото това бил неговият шанс да осъществи мечтата си за кариера.

Докато вървял към фирмата, той видял как един възрастен мъж паднал на улицата. Човекът погледнал падналия, но решил, че е пиян и не му помогнал да се изправи, бързайки за интервюто. Събеседването обаче не минало добре и той не получил мечтаната работа.

В една лятна вечер този човек случайно видял трупа улични актьори и решил да изгледа тяхното представление. След края на етюда при него се приближила една от актрисите, преоблечена като старица и гримирана като клоун, която го попитала дали е харесал играта. Но човекът решил, че актрисата ще иска пари и не ѝ отговорил.

През една дъждовна вечер, докато този човек се прибирал у дома от рожден ден на приятел, видял жена, която плачела на една от пейките. Жената също го видяла и го помолила да поговорят, само за да сподели семейната си трагедия. Човекът обаче бил много изморен и не обърнал внимание на молбите ѝ.

Този човек починал в самота, а живота му бил нещастен. Когато срещнал своя ангел-хранител на небето, той го попитал защо съдбата не му е помогнала, за да сбъдне своите 3 желания.

Ангелът обаче му отговорил, че е имал шанса да реализира и трите си мечти, но не е имал очите, за да види отворените пред него врати.

Падналият човек на улицата бил генералният директор на фирмата, в която имал интервю. Ако бе отделил само минута да му помогне, щял да има блестяща кариера.

Актрисата, преоблечена като старица, била красавицата, за която искал да се ожени. И ако беше поговорил с нея, щели да се влюбят и да се раздават на семейно щастие до края на дните си.

А жената, която плачела под дъжда, била писателка. Ако бе изпълнил молбата ѝ да изслуша трагедията ѝ, тя щеше да се вдъхнови и да напише книга, която да посвети на него, изпълнявайки желанието му да стане известен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
54
44
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
don Emiliyano
don Emiliyano
05.07.2019 06:36
КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ЗА ПРОЧЕТЕНОТО ТО АЗ МАЙ НАИСТИНА СЪМ СИ ПРОКЪЛНАТ..И КЪТО СЕ СРЕЩНА С АНГЕЛА ХРАНИТЕЛ МОЙ И ТОЙ ШЕ МИ КАЖЕ --АМИ КВО ДА ТИ КАЖА ПРОКЪЛНАТ БЕШЕ В ТЯЛОТО ТИ
1
0
Крис
Крис
08.08.2015 12:23
много силно
2
0