Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества»Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака

Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k729
Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака
Снимка: face2faceafrica.com

Всеки член от племето Вадома е носител на ген, което им причинява състоянието ектродактилия – заболяване, при което трите средни пръста на краката липсват, а двата крайни са издължени. Заради това Вадома се наричат още племето с щраусови крака.

Заради това заболяване членовете на племето Вадома имат крака, подобно на щипци на рак. Пръстите на краката им са издължени и засукани навътре. Самите те твърдят, че това им помага по-лесно да катерят по дърветата. Тичането обаче се оказва сериозна трудност за тях.

Според учените тази необикновена аномалия се дължи на кръвосмешение, съществуващо от векове. Във Вадома се вярва, че никой не бива да сключва брак извън членовете на племето и се омъжват за свои братовчеди, чичовци и лели.

От Вадома обаче не смятат, че в състоянието им има нещо нередно. Споделят, че не усещат дискомфорт в ежедневието си и могат да ловуват и да изпълняват обичайните си задължения, макар че краката им изглеждат различно.

Старейшината на племето казва, че краката им са наследство от техните предци, които са били птици. Птиците са смесили своето ДНК с първите жени и затова те носят белезите и на хора, и на щрауси.

Членовете на племето живеят на територията на Зимбабве и макар че смятат територията си за плодородна, често се налага да се борят за прехраната си с бракониери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати