Това ли е Атлантида? Древният град Аркаим крие голяма тайна

Аркаим
Снимка: Twitter

Загадъчната Атлантида отдавна е цел на учените. Изчезнала цивилизация, открита на неподозирано място, може да е ключът към загадката.

Проблемът с изчезналата цивилизация идва от неясните описания. Трудно е да се идентифицира точното място на Атлантида. Напълно възможно е досега да сме търсили легендарната държава на неправилното място.

През 1962 г. съветските спътници предават интересни снимки на загадъчни кръгове, открити в степите на южната част на Урал. Няма и капка съмнение, че са следа от древна цивилизация. Следват наземни проучвания, които разкриват древен град-крепост. Интересното е, че той е на същата възраст като легендарната Атлантида.

Името, което учените дават на откритият град, е Аркаим. Той е построен по особен начин, доста приличащ на загадъчния тибетски Шамбала. Разкрити са една и съща пръстеновидна структура, същите двойни периметри на защитните стени.

В древния град археолозите откриват няколко кръгови зони, които са били защитени от външния свят от мощна външна стена, която е идеално кръгла. След това намират и двуметров ров, очевидно запълнен с вода в миналото. Градът разполага с обикновена и дъждовна канализация, във всяко жилище имало пещ, кладенец и нещо, което е забележително - вентилационна система.

Аркаим е наистина уникален, тъй като е изграден на няколко нива, т.е. покривите служили като път за по-високата улица, и по нея дори можело да се движи колесница. В центъра пък е разположен площад, на който са изпълнявани тайнствени ритуали.

Замъкът от приказките е построен по законите на висшата математика. Той следва четирите посоки на света с невероятна точност, които могат да се определят само с модерни уреди. Не е учудващо, че си печели прозвището древна обсерватория.

Аркаим
Снимка: planetaduha.com

Изследванията показват, че Аркаим е на четиридесет века, тоест този фантастичен замък в Урал е съществувал още преди разцвета на древен Египет и е почти на същата възраст като известния Стоунхендж в Англия. В него са живели известните легендарни арийци, силно развита цивилизация от хора, превъзхождащи по своето развитие египтяни, шумери и древни римляни. Те били окултисти и полубогове, които си служели с телепатия, левитация и комуникиращи със звездите и Космоса.

До момента няма преки доказателства, че Аркаим е легендарната Атлантида. Самото съществуването на толкова древно и високоразвито селище, напомнящо по своето изграждане на божествена Северна Шамбала обаче, определено подсказва, че търсим древната цивилизация на неправилно място. Тя може да е някъде там, в снеговете на Русия или под ледовете на студената Антарктика. А защо не и в Марианската падина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mia
Mia
08.09.2018 04:18
Страхотна статия!
0
0