Зловещи уреди за разкрасяване от миналото (СНИМКИ)

Зловещи уреди за разкрасяване от миналото (СНИМКИ)

Маска за подмладяване на лицето
Снимка: livemaster.ru
Маска за подмладяване на лицето

Независимо как се променя човечеството през различните си етапи, стремежът на жените към красив външен вид винаги е бил еднакво силен. Затова са се подлагали и продължават да се подлагат на всевъзможни разкрасителни процедури.

И ако някои от методите за разкрасяване днес звучат абсурдно, то почаквайте да разберете какви помади са използвали нашите предшественички за по-мека кожа и блестяща коса.

Говори се, че в Древна Гърция екскрементите от крокодил се славели със своите подмладяващи свойства. Затова и присъствали в много домашни маски.

В миналото някои от дамите, имали и специална техника за обезкосмяване. Някои търкали окосмените участъци с шкурка, други ги пърлели, а трети ги третирали с негасена вар. Сами можете да се досетите колко опасни и вредни са тези подходи.

Отделно от тях в миналото имало и уреди за разкрасяване, които могат да изумят и дори да шокират някого със зловещия си вид.

Вижте в галерията ни някои от тях, които са били актуални през миналия век. Не бихте се учудили, ако сънувате кошмари, след като ги зърнете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати