Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Хитлер е жив? Столетник от Аржентина твърди, че е Фюрера

Хитлер е жив? Столетник от Аржентина твърди, че е Фюрера

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Хитлер

Мъж, навършил впечатляващите 128 години, обяви, че е Хитлер и уверява света, че е добре.

Херман Гунтерберг от Салта в Аржентина твърди, че е бившият нацистки лидер Адолф Хитлер. Последните 70 години той прекарал, криейки се от света, но днес решил да напомни за себе си, разкривайки тайната си.

В интервюто си пред местен вестник мъжът обяснява, че е пристигнал в Аржентина през 1945 г. Той заживял нормален живот благодарение на фалшифициран от Гестапо паспорт на името на Херман Гунтерберг.

Многолетникът е решил да се разкрие, след като през 2016 г. израелските тайни служби Мосад официално прекратиха програмата си за издирване на нацистки престъпници. Днес той пише своя автобиографична книга, която ще излезе в края на 2017-та година.

Една от най-големите болки на самообявилия се за Хитлер мъж е, че го обвиняват за ужасяващи злини, които никога не е извършвал. Той е прекарал половината си живот в криене от евреите и смята, че с това е изкупил вината за стореното.

Гунтерберг-Хитлер е категоричен, че са го изкарали толкова лош само, защото е загубил войната. Той е убеден, че ще промени начина, по който го възприемат повечето хора, като разкаже своята гледна точка за нещата.

Официалната история за смъртта на Хитлер твърди, че той се е самоубил на 30 април 1945 г. в бункера си в Берлин. Конспиративните теории обаче никога не са спирали. Според мнозина той, както и много други високопоставени нацисти, са избягали в Латинска Америка след войната.

През 2016 г. на пазара излезе книгата Хитлер в изгнание на Ейбъл Басти. В нея писателят обяснява щателно как Фюрерът избягал в Аржентина. По думите му след като прекарва 10 години там, нацисткият лидер се преселва в Парагвай под защитата на диктатора Алфред Стреснер, който имал германско потекло. Така Хитлер почива от естествена смърт именно в Парагвай, на 3 февруари 1971 г.

Случаят със 128-годишния Хитлер обаче е малко по-различен. Това на практика е първият жив човек, който твърди, че е Фюрерът с такава увереност. А броят на хората, които вярват на историята на Херман Гунтерберг, расте лавинообразни.

Най-голяма подкрепа той получава от 55-годишната си съпруга, Ангела Мартинез. Тя допуска, че съпругът ѝ може и да е бил нацист и наистина да се е почувствал виновен за деянията си. Дамата обаче не изключва и възможността убеждението, че мъжът ѝ е Хитлер, да се е появило у него вследствие на деменция. Ангела обяснява, че до преди няколко години съпругът ѝ никога не е повдигал темата за Фюрера.

Тук е моментът да споменем и още нещо любопитно. Дни след като Хитлер се появи жив и здрав, в Буенос Айрес бе направено уникално по рода си откритие. Аржентинската полиция съвсем случайно се е натъкнала на находище от нацистки артефакти в стара къща, което е най-голямата колекция, намирана някога в държавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest