Астероид унищожил първата човешка цивилизация

Астероид

Високо развита човешка цивилизация населявала планетата преди повече от 13 000 години. Тя била унищожена внезапно от глобална катастрофа, запомнена в човешкото съзнание само в отделни митове и библейските текстове като тези за Ной и Потопа.

Твърденията са представени в книгата Магии и богове на ексцентричния археолог Греъм Хенкок. В изданието той показва руини и находки от цял свят, доказващи теорията му. Според учениа Земята е претърпяла малък ледников период след комета, ударила повърхността й, причинявайки опустошителни земетресения и цунамита.

Един от най-убедителните аргументи на Хенкок е откритият в Турция каменен монумент, станал известен като Гобекли Тепе. Намерен в непосредствена близост до границата със Сирия, той се явява най-древната монументална архитектура, откривана някога.

Артефактът е два пъти по-стар от Стоунхендж. По него са издълбани карти на близките до Земята съзвездия и редица истории от ежедневния живот на създателите му.

Технологията, използвана за направата му, е много напреднала за периода, като учените доскоро смятаха, че тя е овладяна от човека едва след новата ера. Най-забележителната история, издълбана в монолита, обаче показва как комета пада от небето и убива много хора, заличавайки градовете им.

Падащ Метеорит

Пред очите ни се разкрива ясно доказателство, че първата голяма цивилизация, пуснала корени на Земята, е унищожена от астреоид. Той е паднал в Северна Америка, като за това вече има много доказателства. След катаклизмите от импакта в световен мащаб е настъпил нов ледников период, който е сковал в студ Северното полукълбо през следващите 1500 години, споделя пред Дейли Мейл Хенкок.

Този период е бил напълно достатъчен да заличи развитата цивилизация до степен, че да не остане следа от нея. Все пак, ако се замислим, нашата съвременна цивилизация е достигнала до сегашното си развитие за приблизително същото време, като всички знаем през какво е минала, за да стане това, което е, споделя още той.

Макар и жестоко оплюван от колегите си учени, все пак те му признават, че скулптурите в Гобекли Тепе разказват за непозната до момента част от човешката история. Вече уважаван екип от експерти от Университета в Единбург е проучил открития в Турция камък.

Те установили, че той е създаден през 10 950 г.пр.Хр. Учените обаче не могат да кажат дело на коя цивилизация е монументът и доколко теорията на Хенкок отговаря на истината.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати