Довечера НАСА ще съобщи поредното неподозирано откритие за Марс

Марс

В четвъртък, 21:00 българско време, космическата агенция НАСА в реално време ще обяви неподозирано откритие, засягащо Марс. Това ще стане директно от централата на агенцията на НАСА, на живо от Вашингтон.

Космическата агенция ще обяви ключови научни открития за Червената планета относно нейната атмосфера. Последният път, когато НАСА направи подобно изявление, стана ясно, че учените са открили данни за наличието на течаща вода на планетата.

Това предизвика невероятни реакции в цялата научна общественост и изобщо в целия свят. Наличието на вода на Червената планета доказано увеличи шансовете там да бъдат открити живи форми на живот или т.нар. извънземни.

Тазвечершната пресконференция ще бъде водена от Майкъл Майър и ще се излъчва на живо по телевизионния канал на НАСА. Той е един от ръководителите на програмата на НАСА за проучванията на Марс.

Агенцията не разкрива нищо повече около естеството на новото откритие. Вчера в профилите си в социалните мрежи астронавтите предупредиха последователите си да очакват нещо вълнуващо на пресконференцията.

На нея участие ще вземат много учени, работещи със сонда Мейвън, орбитираща около Червената планета. Тя изучава горните слоеве на атмосферата. На борда на сондата има общо осен сензора, включително магнитометър и спектометър, които позволяват провеждането на доста прецизни анализи.

Космолозите в света все по-напористо се стремят към опознаване на Марс. Само преди два дни Европейската космическа агенция обяви, че е подготвила и изпраща нов робот на червената планета.

Научният свят днес тръпне в очакване на изявлението на НАСА, тъй като то ще даде поредното знание за тази толкова интересна планета. Говорители на агенцията предупреждават, че това което ни очаква тази вечер, ще бъде наистина неочаквано.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати