Северна Корея изпревари всички в космическата надпревара

Слънцето

Както няма граници за човешкото въображение, така няма и линии, които не може да пресече човешката глупост. Пример за горното твърдение е топ новината, широко разпространена по националния телевизионен канал на република Северна Корея, че техен космонавт е излетял не къде и да е, а до Слънцето, върнал се е на Земята и е показал частица от небесния светилник на Лидера Ким Чен Ун.

Със съобщението правителствената пропаганда в Пхенян смачка в очите на севернокорейците всяка друга световна сила, бореща се за превъзходство в Космоса. Все пак враг номер едно за северната част от полуострова е успял да изпрати човек единствено до незначителния земен спътник.

Макар и че новината може да изглежда абсурдно и доста комично в очите на всеки нормален средно интелигентен човек в останалата част на света, то в очите на севернокорейците, облъчвани непрестанно в последните шест десетилетия от партийната пропаганда на режима в Пхенян, тя си е в границите на нормалното.

Хората, живеещи в страната, са чували какви ли не по-странни неща, свързани с рода на техните лидери. Все пак в тяхна чест стават земетресения, животни плачат, а защо не и човек да стъпи на Слънцето. В крайна сметка и човекът, извършил този подвиг, не е случаен. Корейската медия информира, че смелият космонавт е самият 17-годишен племенник на Ким Чен Ун.

Радостни сме да съобщим за успешната мисия по изпращане на човек на Слънцето. КНДР изпревари всички други страни! Хун Ил Гон е герой и заслужава да бъде посрещнат като такъв, когато се върне у дома по-късно тази вечер, обявил телевизионният говорител, цитиран от световните агенции.

По думите на телевизионния говорител 17-годишният космонавт не само кацнал на Слънцето, но и взел проби от него, които щял да покаже на чичо си. За да се предпази от слънчевата топлина, Хун пътувал нощем, в специално конструирана ракета. Полетът му продължил 18 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кндр
кндр
03.11.2015 18:43
Що се излагате и претопляте стари вицове?!
Убеден съм, че среднообразовано севернокорейче е доста по-грамотно от среднообразовано българче.
2
1