sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Тайната на джуджето Педро

Тайната на джуджето Педро

Нина НордНина Норд
Джедай
788529
Тайната на джуджето Педро

Археолозите понякога откриват странни древни мумии, които не приличат на човешки останки, а по-скоро на извънземни. Такива са откривани в Русия, Америка и други места, като строежът на скелета навежда на мисълта, че създанието е доста различно от човек.

Една от най-прочутите мумии на такова същество е тази на джуджето Педро. През 1932 г. двама златотърсачи, Франк Кар и Сесил Мейн обикаляли планините на Сан Педро в северноамериканския щат Уайоминг. Те нямали късмет, но една сутрин видели блясък в дълбок процеп. За да се убедят, че са попаднали на злато, те взривили скалата с динамит.

Тайната на джуджето Педро

Когато димът изчезнал, златотърсачите разбрали, че злято няма, но открили вход в пещера, която била малко по-висока от метър. Те се промъкнали в нея, но открили малко същество, което явно било мъртво отдавна, а тялото му било изсушено. То било облегнато на един камък, със скръстени ръце и крака. Седналото създание било високо 18 см, а приживе ходело изправено и било високо 35 см.

Миниатюрният човек имал сходство с хомо сапиенс, но челото му било много малко, очите му били огромни, а носът – плосък. Кожата му била бронзова, а главата – плоска, и покрита със странно вещество вместо коса. Златотърсачите го занесли в град Каспър и кръстили находката си Педро.

Тя била купена от търговец, който я занесъл при свой приятел антрополог в Музея по естествена история на САЩ. Мумията била изследвана с рентген и станало ясно, че тя имала човешки скелет и органи. Рентгенът отбелязал счупване на гръбначния стълб и размазване на главата на джуджето с тежък предмет. Оказало се, че странната субстанция, която била сметната от откривателите на джуджето за извънземна коса, била смес от мозък и кръв.

Мумията имала 32 зъба и според учените човечето е починало на 65 години. Тъй като мумията е в частна колекция с неизвестно местонахождение, група учени започнала да твърди, че мумията всъщност не е на странно извънземно или човекоподобно създание, а на дете с увреждания. Те обаче не могат да обяснят наличието на толкова зъби в устата му. Строежът на черепа му също съответства на този на възрастен човек.

Индианците от Северна Америка са убедени, че преди столетия са съществували миниатюрни човечета, които малко по малко са изчезвали. Някои обаче живеят и до ден днешен, но не могат да бъдат открити. Според индианците джуджетата носят лош късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Wolf
Wolf
19.08.2013 19:19
Съни, на колко години си не ми е ясно, че задаваш толкова прост въпрос.....странното е, че те дават предположение, че е не развито дете "дете с увреждания".
Хубаво е като си ходил/а на училище или ходиш да внимаваш малко в час.
32 зъба имат развитите хора т.е. малко по големшките от деца...
0
0
nikolay m
nikolay m
24.02.2012 17:01
просто череп на особено дете!какво му мислят толкоз
0
0
...
...
17.12.2011 10:25
побиха ме тръпки
0
0
sunny
sunny
01.12.2011 13:30
какво му е странното да има 32 зъба не разбрах?
0
0
skorpio
skorpio
21.05.2011 09:42
Леле мале, много страшно!
0
0