Случаи, които доказват съществуването на левитация

Левитация

Левитацията е способност на човека да преодолява гравитацията с помощта на мисълта и да запазва и да променя положението си в пространството въпреки гравитацията. Католическите светци са можели да левитират. Епископът на Валенсия, живял преди векове, висял във въздуха повече от 12 часа.

По времето на Инквизицията стотици хора, които показвали, че владеят левитацията, били изгаряни на клада. Случаите на левитацията понякога възникват внезапно. През 1837 година в руското село Спешньовка момченце на 8 години се уплашило, защото непознат влязъл в стаята му през нощта.

Момчето побягнало и излязло от дома си, викайки, и се насочило към реката, въпреки че не можело да плува. След секунди то вече било на другия бряг и свидетели разказвали, как се носело над водата.

Италианският монах Бенедикт Нурсийски, живял преди повече от два века, описва как един от учениците му видял давещо се дете. Той тичал по водата, без да потъва, стигнал детето и го изкарал на брега по същия начин, като тичал по водата.

Един от прочутите специалисти по левитация от миналия век е англичанинът Дениъл Дъглас, който се е издигал във въздуха пред очевидци над 100 пъти. През 1906 година 16-годишната Клара Селе от Южна Африка започнала постоянно да се издига във въздуха, докато спи. Но след като я напръсквали със светена вода, тя падала.

Чакри

Допреди няколко години науката отричаше левитацията напълно. Но след серия опити, проведени от екип от руски и финландски учени, вече се смята, че левитацията е възможна.

Диск от специална сплав се охлаждал до 167 градуса под нулата и се вкарвал в електромагнитно поле, което го завъртало. След като дискът достигал три хиляди завъртания в минута, над него се слагали предмети, които изцяло губели теглото си.

Холандски учени стигнали още по-далече, като успели да задържат във въздуха не предмет, а жива жаба. Електромагнитното поле въздействало върху клетките на тялото на жабата, като създавало магнитен момент, противоположен на магнитното поле на Земята. Така се създавали сили, които неутрализирали гравитацията.

Холандците са горди с това, че тяхната жаба е първото живо същество, издигнато във въздуха без механична сила като скачане, хвърляне или друго. Методът на холандците бил наречен молекулярен магнетизъм. След експериментите на учените вече не изглежда толкова странно, че от древността е имало хора, които можели да се издигат във въздуха.

Медиумите понякога постигат левитация по време на спиритичен сеанс, шаманите го правят, когато са в транс. В източния мистицизъм левитацията е издигната до подвиг, който е възможен при концентрация, която контролира енергията на въздуха.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати