sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Шаман в Непал извършил жертвоприношение с дете

Шаман в Непал извършил жертвоприношение с дете

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
Непал

10-годишният Дживан Кохар е бил зверски убит в ритуал по жертвоприношение, след като шаман от Непал заявил на свой клиент, че това е най-сигурният начин да излекува болния си син.

Тялото на малкото момче е било открито в поле край село Кудия, намиращо се до границата с Индия 3 дни след неговото изчезване. След огледа е установено, че главата му е почти отрязана.

За бруталното убийство са задържани 11 човека, включително шаманът и поръчителят, които признали вината си пред властите. Един от призналите се за виновни - Кодай Харижан, заявил пред местната полиция, че е организирал жертвоприношението по съвет на шамана, за да излекува болния му син.

Шаманът му казал, че тялото на болното момче е обладано от зъл дух, който ще напусне само срещу жертвоприношение с човешка плът и кръв.

В самопризнанията си Харижан казва, че са подмамили момчето с пакет бисквити и обещание за 50 рупии, равняващи се на 1 долар, след което го отвели в храм до селото. Там бил извършен ритуалът, а след това 4 човека го убили.

Храм

Според законите в Непал замесените в убийството могат да получат доживотни присъди, а властите ще стартират програма по осведомяване, за да се борят срещу поверията, довели до смъртта на момчето.

Подобни ритуали за омилостивяване се спазват като култ към богинята на смъртта Кали, която се почита от голяма част от хората в Непал.

В страната, особено на границата с Индия, все още се практикуват нецивилизовани и ужасяващи ритуали. Живеещите в област Навалпараси са предимно необразовани и силно религиозни хора, които вярват в древни суеверия.

Като част от традициите идуисите в станата на всеки 5 години провеждат фестивала Гадхимай, в рамките на който избиват стотици хиляди животни само за няколко дни, тъй като вярват, че този ритуал ще им донесе богатство и просперитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати