Неразкритото убийство във фермата Хинтеркайфек

Ферма Хинтеркайфек

На 31 март 1922 година обществеността в Германия е потресена от масово убийство, в което са загинали 6 души, живеещи във фермата Хинтеркайфек. Най-голямата енигма около престъплението обаче е, че извършителят така и не е открит.

Жертвите са собствениците на фермата Андреас и Цецилия Грубер, овдовялата им дъщеря Виктория, нейните деца – Цецилия и Йозеф, както и прислужницата Мария Баумгартнер.

Дни преди убийството Андреас казва на съседите, че е открил странни следи от гората в посока към къщата му, но не и обратно, както и че чува странен шум на тавана, а един комплект от ключовете е изчезнал.

Разследването сочи, че убиецът примамва обитателите на дома един по един в плевнята, преди да убие прислужницата и Йозеф в къщата. Самата прислужница също е казвала, че чува гласове из къщата, но така и не разбрала от къде идват те.

Един от старите работници, който напуснал фермата преди убийството, разказвал, че домът е обитаван от духове, тъй като няколко пъти ясно е чувал стъпки и гласове.

Хинтеркайфек
Снимка: plyk-ru

Разследващите власти предполагат, че убиецът или убийците са прекарали няколко дни във фермата, хранейки се с говедата и провизиите от кухнята, защото съседите са виждали пушек от комина.

Комините на фермата не спирали да пушат, заради което съседите на Грубер разбрали за убийството, когато отишли да проверят защо 7-годишната Цицилия не идва трети ден на училище.

Разпитани са над 100 души, но никой не е арестуван или поне заподозрян. Никой не е имал причина да убие жертвите, никой не е бил в контакт с всички наведнъж.

Първата версия за убийството е опит за грабеж, но при внимателен оглед на цялата ферма е установено, че всички ценности са на местата си. Жетвите са убити по пижами, а сред тях е и 2-годишно дете, което отхвърля хипотезата за кражба.

Убийството става само няколко часа, след като е назначена прислужницата Мария Баумгартнер. Предполага се, че първо е убито 2-годишното момченце, а след него – майка му и сестра му. Но причината за тази жестокост остава пълна мистерия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
juja
juja
12.05.2015 01:54
ужас
3
0