Мария Магдалена е написала 4-то евангелие от Библията

Бибилия

Нови разкрития посочват блудницата Мария Магдалена като автор на четвъртото евангелие от Библията – Евангелието на Йоан. Смята се, че Мария Магдалена е била най-близкия ученик на Исус Христос.

Тези твърдения на експерти се обосновават с цитат от Библията, в който пише, че всичко от Евангелието на Йоан е написано от най-любимия ученик на Христос.

Изследователите твърдят, че в ранните християнски храмове при изобразяването на Тайната вечеря от дясната страна на Исус е рисуван апостол със силно изразени женски черти. Смята се, че този апостол е бил именно Мария Магдалена.

Специалистите смятат, че с времето делото на Мария Магдалена е било заличено, защото първите християни са се притеснявали от връзката на Месията с тази жена.

За Мария Магдалена се говори в Евангелието на Лука, където тя е описана като жена на греха, получила опрощение от Исус, след което приела християнството.

Христос

Апокрифен текст, който и до днес се отрича от църквата, твърди, че Мария Магдалена освен ученик на Исус е била и негова съпруга. Древният папирус е намерен преди 100 години и се нарича Евангелието на Мария.

Макар откритието да е вече на цял век, то бе публикувано едва преди няколко години, като се разкри, че текстът е намерен от доктор Карл Райнхард при разкопки край Кайро.

Преди време преводът на текст, намиращ се в Британската библиотека, добави, че Мария Магдалена и Исус са имали две деца, които са били убити при заговори срещу Месията.

Друг ръкопис, който се пазел в Египет близо 1700 години, също показва Исус в друга светлина. Папирусът е съставен от 26 страници и се нарича Евангелието на Юда. В него се казва, че сам Исус е помоли Юда да го предаде, въпреки че е знаел на каква участ обрича един от апостолите си.

Църквата анатемосва всеки един от тези текстове, като казва, че те са богохулство. Подобен е и случаят с романите Шифърът на Леонардо от Дан Браун и Последно изкушение на Никос Казандзакис, които също твърдят, че Христос е имал семейство.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати