Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Кръстова гора

Кръстовата гора е едно от най-мистичните места в нашата страна. Според легендите на това място е скрит част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос, но никой не знае точното му местоположение.

Твърди се, че Кръстова гора е изпълнена от необикновена енергийна магия, която може да излекува дори болни от рак. Силата на това място е най-осезаема в нощта на 13 срещу 14 септември, когато според православния календар се чества Кръстовден.

Кръстова гора се намира на 40 километра от Асеновград и на 60 километра от Пловдив в близост до манастира Света троица. Хиляди хора посещават мястото всяка година на Кръстовден, а преди време дори японци го обявиха за чудо на природата.

В една от легендите се казва, че в манастира Света троица се е съхранявал част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос. Но след като при нашествието си турците нападнали и опожарили светата обител, предвидливи монаси изнесли парчето от кръста и го закопали някъде. И до днес не е известно къде е това място, но от него дошло и името на местността Кръстова гора.

Друга легенда разказва, че в Кръстова гора е скрито прочутото Дионисиево светилище, съперничело навремето на Делфийския оракул. Някой смятат, че именно от това светилище идва необикновената енергия в местността.

Родопи Кръстова гора

Местността, намираща се в планината Родопите, е известна и със своята необяснима целебна сила. Още траките са оценили неземната сила на тукашните гори.

Вечерта срещу Кръстовден се смята за най-силния период, когато човек може да се излекува от всякаква болест. Истории се разказват как болни от рак и други неизличими болести намерили лек като по чудо.

За водата в местността се казва, че може да лекува всякакви кожни заболявания и да помага на бездетните жени да заченат.

Геолози преди време засякоха в Кръстова гора гама-излъчвания, идващи от урановите залежи в недрата на Родопите. Учените смятат, че на тези лъчения се дължи лечебната сила на района.

Православните християни обаче се опират на друга история. Те вярват, че вечерта срещу Кръстовден Христос слиза в Кръстова гора и помага на болните, които молят за лек.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мариа
Мариа
15.09.2014 01:15
Благодаря за информацията,но стилът ,на който е написана,е под всякакжа критика.И първокласник би се справил по-добре
1
2
Ивайло
Ивайло
14.09.2014 10:26
наистина е невероятно място бях там, но не на кръстов ден струва си човек да отиде усещането докато сте там е необяснимо
6
0
****
****
14.09.2014 10:07
Знаем, че християнството със своите завоевания е покрило и прикрило всичко, което не е убило - всички сили и други религии, съответно божества и духове. Те стоят като подчинени под християнството, което не е открито за обикновените овчици. И работят за това като мъж за жена си.
4
11