Фелиция - поредното хаитянско зомби

Фелиция - поредното хаитянско зомби

Отдавна се говори, че в Хаити има магьосници, които превръщат хората в зомбита. За своята цел те си служат с растения и всевъзможни тайни отвари.

История, известна сред местните хора, разказва за хаитянката Фелиция Феликс-Ментор, която е поредното доказателство за съществуването на зомбита. В началото на двадесети век, след мимолетно боледуване, въпросната жена издъхнала. Когато това се случило, нейните близки не усетили нищо странно, но когато жената се появила сред тях тридесет години по-късно, техният живот се преобърнал.

Разхождаща се съвсем гола и мръсна, Фелиция скитала по улиците на столицата Порт о Пренс. Плашещата жена тръгнала към дома на родителите си, влачейки краката си и мърморейки някакви заклинания.

Когато я видели всички нейни близки, направо не могли да повярват на очите си, а мъжът ѝ, който отдавна се мислел за вдовец, за малко да получи инфаркт. Въпреки окаяния си вид и многото изминали години мистериозната хаитянка веднага е разпозната от близки и съседи.

Фелиция - поредното хаитянско зомби

Фелиция е настанена в психиатрия, но според местните хора тя не е имала умствени отклонения, а чисто и просто е превърната в зловещо зомби от зли магьосници. Лекарите в психиатричното заведение все пак настояват, че жената страда от маниакално-депресивно разстройство, тъй като говори за себе си едновременно в трето и първо лице и се смее неконтролируемо, без да има някаква причина за това.

Те забелязали още, че Фелиция постоянно бърка дати и не помни събития, а когато все пак умът ѝ се избистрял, тя твърдяла, че е 1906 година и настоявала да бъде освободена, за да се върне при мъжа си.

До своята смърт през 1907 година жената на два пъти е чупила краката си, но след направени рентгенови снимки през 1936 година, такива травми не са открити.

Това откритие на лекарите явно изиграло ключова роля, тъй като малко след него появилата се от нищото жена е обявена от властите за родственица на покойната Фелиция. За нейните близки обаче истината остава съвсем друга - а именно, че Фелиция е превърната в зомби след намесата на магьосници.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
02.05.2019 21:50
Разваляне на магия 0882 355 306 шамана сайт https://magia-bg.com/
0
0