Древен текст сочи къде са съкровищата на цар Соломон

Древен текст сочи къде са съкровищата на цар Соломон

Съкровища на цар Соломон

Наскоро преведен текст от иврит хвърля светлина върху загадката за местоположението на съкровищата от храма на цар Соломон и на легендарния ковчег от Библията – Свещеният кивот.

Според превода на древния текст религиозните артефакти, златните музикални инструменти и другите съкровища от Едемската градина се намират на недостъпно място, което няма да се покаже до деня на последното пришествие.

Историческите извори казват, че храмът на цар Соломон, известен още като Първия храм, е бил разграбен и опожарен от вавилонския цар Навуходоносор II през VI век преди Христа.

Преданието добавя още, че Свещеният кивот е скрит в Соломоновия храм заедно с богатствата на еврейския цар. В кивота се съхраняват каменните Скрижали на завета с Десетте божи заповеди, както и стомната с манната и Аароновият жезъл.

Съкровища

Професорът от университета на Сейнт Андрюс Джеймс Давила разказва, че според превода на древния текст „Трактат на корабите“ съкровищата са били скрити от древните пророци.

Смята се, че голяма част от тези съкровища се намират по земите на Израел и Вавилония.

Трактатът до известна степен прилича на Медния свитък – един от кумранските ръкописи, открити в пещера недалеч от Кумран, на западния бряг на Мъртво море. В този свитък също се споменава за скрити съкровища макар и не от Соломоновия храм.

В текста се споменава за 77 обеци от злато от стените на Едемската градина, които по блясък са равни на сиянието на Слънцето и Луната.

Библия

Говори се още за 46 скъпоценни камъни, огромно количество перли и 12 000 скъпоценни одежди.

Този трактат е откъс от книгата, издадена в Амстердам през 1648 г. със заглавието „EmekHalachah“. През 1876 г. ученият Адолф Йелинек публикувал още едно копие на текста, почти идентично с версията от 1648 г. Давила бил първият, който изцяло превел текста на английски език.

Авторът на първия текст дори не се опитвал да посочи фактическото местоположение на скритите Соломонови съкровища, а е написал художествено произведение, основано на различни легендарни сюжети.

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван Мирчев
Иван Мирчев
08.02.2014 09:49
Добре е но е малко като съдържание може още повече
0
0