Френски моряк оцеля, след като крокодил захапа главата му

Крокодил

Френският моряк Йоан Галеран успя да пребори двуметров соленоводен крокодил, който го захапал за главата. И остана жив.

В неделя вечер в Нулумбуй, в северната част на Австралия, какво всяка друга, 29-годишният Йоан Галеран влязъл във водата, за да прибере закотвената си там малка лодка. Когато се приближил и започнал да развързва въжетата, с която била закрепена лодката, съвсем изненадващо от водата изскочил огромен двуметров соленоводен крокодил го нападнал. Влечугото захапало главата му и го повлякло навътре във водата.

Мъжът обаче не се оставил в ръцете на крокодила. Той започнал яростно да блъска с юмруци животното, което в края на краищата се видяло принудено да го пусне. Крокодилът пуснал Йоан от желязната си захапка, а той се преметнал в лодката и успял да се върне, макар и ранен, на брега. Намиращите се наблизо моряци веднага до откарали в болница.

Море

Полицейските говорители съобщават, че крокодилът е захапал моряка и го преобърнал във водата. С няколко боксови удари обаче, той го накарал да го пусне. Интересното обаче е, че малко преди да го захапе отново, мъжът успял да приложи хватка на крокодила, като пъхнал ръцете си под предните му крака, като по този начин го отблъснал.

Галеран е в болница с няколко рани по главата, врата и раменете. В стабилно състояние е и скоро отново ще може да плува из опасните води. Из интернет пространството се появиха снимки на раните му.

Той твърди, че именно на мястото, където крокодила го е захапал, често плуват деца. Местните хора са на мнение, че опасният крокодил трябва да бъде ликвидиран, за да си отиде и опасността с него. Това обаче за момента е противозаконно.

Соленоводните крокодили са под опеката на закона от 1970г. Те могат да достигнат до седем метра дължина и да надхвърлят един тон чисто тегло. Типичен представител на тропическия север на Австралия, с нарастването на броят им нараства и броя на човешките жертви. Всички се надяват обаче в този случай да се направи изключение и да се вземат мерки, тъй като реално са застрашени човешки животи.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
сладурче
сладурче
05.09.2014 19:26
Като са писали, че има снимки, зщо не са ги показли, ааа?
0
0