Реконструираха образа на царица Клеопатра

Реконструираха образа на царица Клеопатра

Кембриджският египтолог Сали Ен Ештон е възстановил образа на египетската царица Клеопатра, съобщава Дейли Мейл.

В резултат на изследванията, продължили повече от година, е създаден триизмерен образ на базиран на съхранените изображения за Клеопатра. Триизмерното изображение на всеизвестната царица показва тъмнокожа млада жена, имаща в себе си както гръцки така и египетски черти. Нейният род е живял 300 години в Египет, когато тя идва на власт.

Реконструираха образа на царица Клеопатра

Клеопатра е последната представителка от македонската Птолемеева династия. Тя е родена в Александрия през 69 година преди Христос и заема престола на 17 годишна възраст. Своята известност тя получава благодарение на любовните си отношения с императорите Юлий Цезар, а след неговото убийство и с Марк Антоний. От първия има син Цезарион, а от Марк Антоний има дъщеря и два сина. За съжаление и двете връзки завършват нещастно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
запознат
запознат
20.04.2014 10:51
Не гръцки черти, а македонски. И не на днешните "македонци", а на древния трако-илирийски народ.
3
0
Император Историк Цезар Август
Император Историк Цезар Август
28.05.2012 21:40
Тъпанари тъпи! Без извинение! Юлий Цезар не е бил император! Ако искате да знаете император е титла давана на почти всеки успял военачалник. Просто по-късно е станала название на владетел! Юлий Цезар е само пожизнен диктатор! Само пожизнен диктатор и петкратен консул на Рим! Може да е бил наричан император в чест на победите му, но той не е император в общоприетия смисъл на думата! Какви сте вие не мога да разбера! Не се научихте да правите разлика между диктатор и император!
2
1