Най-известните теории на конспирацията

Масонски знаци

1. Посещението на Луната – много неща са се казали и изписали по този въпрос. Смята се, че това действително е една от най-интересните конспиративни теории. Сериозно е съмнението дали изобщо човешки крак е стъпил на Луната или всичко това е една голяма конспирация.

2. Смъртта на Лейди Ди – Принцеса Даяна загива трагично в автомобилна катастрофа заедно с Доди ал Файед, заради преследващи ги папараци, но дали това е само инцидент? Върлува мнение, че заради срама, който е причинила принцесата, имайки връзка с мюсюлманина, кралското семейство е решило да се отърве от проблема с помощта на британските тайни служби.

3. Исус и „Шифърът на Леонардо” - според тази конспиративна теория, Исус е бил женен за Мария Магдалена и дори са имали поколение.

4. Бил ли е или не Шекспир? – една конспиративна теория гласи, че Уилям Шекспир всъщност не е бил реален човек и никога не е съществувал. Авторството на различните му произведения се приписва на граф Кристофър Марлоу.

5. Зона 51 – истината действително е някъде там според привържениците на тази теория. Според нея американските власти много умело прикриват доказателства, които сочат, че извънземни реално съществуват.

Теории на конспирацията

6. Експериментът Филаделфия – дело на Айнщайн и поверен за изпълнение по-късно на Никола Тесла. Според конспираторите идеята е била корабът „Елдридж” да бъде невидим за радарите. Очевидци на събитието казва, че експериментът бил успешен.

7. Еврейското господство – все повече ръководни постове за евреите, за да могат да бъдат господари на света – това е следващата конспирация. Тя е поддържана от доста хора, един от които е известният актьор Мел Гибсън.

8. Убийството на Кенеди и самоубийството на Мерилин Монро – няма нищо случайно, твърдят вярващи в конспирацията. Според поддръжниците и двете случки не са случайни и са били планирани от хора с власт.

9. Една от най-страшните конспирации е тази за злощастната дата 11.09.01 г – според вярващи в конспирацията, американските служби са знаели за ужасяващия терористичен акт.

10. Тайна база на руското правителство в Южен Урал – според конспиратори, градът е направен основно за съхранение на ядрени оръжия.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 10
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Някой си конспиратор
Някой си конспиратор
29.11.2015 02:45
9. Една от най-страшните конспирации е тази за злощастната дата 11.09.11 г – според вярващи в конспирацията, американските служби са знаели за ужасяващия терористичен акт.
11.09.11 ??? айде да се образовате малко преди да пишете.. и 'конспирацията' не е, че са знаели, а че са си го напрвили сами и вече отдавна е доказано, че са...
2
2