Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Посланието на Киприяновата молитва.

Земният път на Св. Киприян е бил изпълнен с много обрати: от ревностен магьосник, той се променил и посветил живота си на Бога. Заниманията му с магии, от времето на неговото служене на езическите богове, били категорично отречени и отхвърлени. Така Киприян обучавал и хората, като ги убеждавал да не пристъпват към тях, когато се чувстват угнетени, а да молят Бог да сбъдне онова, за което копнее сърцето им.

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

В своите боговъзвеличаващи молитви, той изпитва ясно разкаяние за грешния си път на чародей: „...Защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд, връзвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да се не виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима.”

Киприян призовава Бог да разпръсне всяко зло, което е намислено на някого, защото познава добре тъмната му природа и различните му ритуални проявления в магии.

Той продължава молитвата с думите: „Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло."

Тази молитва, както и всички други от Св. Киприян, помагат да се спре всяко магическо въздействие от зложелател и закрилят истински вярващия от уроки, зли очи, несправедливо оклеветяване- лоши езици. Предпазва от болести, с неясен характер и за прогонване на демони или за предпазване от скитащите духове на починали. Молитвата помага, когато имате раздори в семейството и безпричинно промяна на емоционалното поведение на близките си, вследствие на магия. Тя се чете само от свещеник, който преди това напътства мирянина какво да направи, за да се пречисти и да измоли Божията помощ посветено и искрено.

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Житие на Св. Киприян

Св. Киприян се е родил в Картаген в семейство, почитащо езическите богове. Още като много малък те се погрижила той да бъде посвещаван във всички тайни чародейски науки.

На десет годишна възраст бил изпратен в планината Олмип, където стояли безброй идоли, в които били вселени нисши бесове. Там Киприян усвоил тънкостите в правенето на магии и злодеяния- научил се да влияе на времето. На Олимп видял привидението на тъмния княз- дявола, с когото често беседвали оттогава.

На 15 години започнал да се обучава при седемте велики жреци. След това служил последователно на богинята Хера и на Артемида. Знаел вече как да призовава мъртвите от гроба и различните бесове. След 30-тата си година отишъл в Антиохия. Там се прочул като знаменит чародей, ловък магьосник и философ. Хората идвали при него с всякакви молби, а той им помагал да удовлетворят различните си страстно изказани желания с помощта на тайните си умения и призоваването на тъмните сили.

Един ден при него дошъл горделив млад мъж на име Аглаид. Той бил страстно влюбен в благочестива, повярвала в Христа, девойка на име Юстина. Аглаид помолил Киприян да събуди магически споделено чувство в нейното сърце и му обещал да го възнагради пребогато. Това обаче не се случило. Два силни бяса избягали от Юстина, щом тя призовала в молитва Христа и обсебването от похотта не успяло да се настани в нея. След това лично дяволът в образа на жена, за да не посрами своята сила, се опитал да й внуши да изпита плътско желание към Аглаид. Тя превъзмогнала със силно упование в Бог и молитва поредното изкушение.

Като видял немощта на дявола, Киприян сам се опитал да склони Юстина да приеме Аглаид. Изпратил болести и различни бесове на нея и на всички в града. Тя обаче била непреклонна и постоянно молителствала пред Бог за спасението на всички. Поразен от това, че злото се оказало непосилно пред искрената й вяра, той отхвърлил дявола и предишния си начин на живот. Поискал прошка, кръстил се и станал епископ, а Юстина- дяконеса.

Двамата проповядвали свободно сред множество хора Христовото учение, за което били издадени, че не славели езическите богове. Управителят, на име Клавдий, заповядал Киприан и Юстина да бъдат посечен с меч. Така те се предали в Божиите ръце и починали мъченически. Тленните им останки и тези на още един повярвал в Бога- Теоктист /след като видял мъките на Киприан и Юстина/, били предадени на Руфина, която била родственица на императора. Тя погребала с почест и вяра в сърцето телата на тримата мъченици.

Виж повече

Рейтинг

5 50
4 37
3 29
2 14
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (30)

Изпрати
von Ueberwald
von Ueberwald
22.12.2013 16:15
Клоуни! Кога решихте, че Киприан Чернокнижника е минал към вас? До ден днешен негови ритуали се отслужват от нас, Господарите на силата. Религиозното ви лицемерие просто няма равно! Както казвате самите вие "От бога страх нямате, но се боите от Дявола". Ние поне сме откровени...
9
48
Aнтон
Aнтон
11.05.2017 12:05
Не се дразнете и ядосвайте от думите на тъй наричащия се "von Ueberwald". Има и такива хора които или са болни психически или си въобразяват, че служат на дявола или се правят на интересни, различни, модерни в собствените си очи за да се имат за по-важни и значими. Всеки върви по своя път и трудно или безкрайно трудно намира пътя към Бога, именно към Бога защото ако този мъж се заблуждава, че дявола е самостоятелна институция дълбоко се лъже. Той е слуга на Бога и именно бог го е сътворил за да служи за извисяване на душите като ги отвлича от пътя за да минат през най-трудното и страшното.
Исая глава 45/5-7 "Аз съм Господ, и няма друг; Няма бог освен Мене; Аз те описах, ако и да Ме не познаваш,
За да познаят от изгрева на слънцето и от запад, Че освен Мене няма никой, Аз съм Господ, и няма друг.
Аз създавам светлината и творя тъмнината; Правя мир, творя и зло! Аз Господ съм, Който правя всичко това".
Как си мислите, Твореца който е създал всичко включително Сатаната, ще търпи и ще се примирява с него ако не му е нужен? Та той може незабавно да го унищожи както го е създал. Или може би си мислите, че твореца на всемира има проблем който не може да разреши? Огледайте се наоколо, всичко около нас е създадено от него, всичко е Бог, всичко е перфектно дори с недостатъците си, които ние мислим, че са недостатъци, а в същност са перфектни служещи на голямата идея на Бог за нас. Отвлякох се, извинете ме, с две думи, Христос дойде с един завет "Обичайте се....обичай ближния си както обичаш себе си........" , а можем ли? За това ви казвам, не обиждайте който и да е, не се гневете, и ако можете да го обикнете, повече няма да идвате тук в ада, а ще сте до Бога, ще се слеете с него....
0
0
Красимир
Красимир
23.12.2015 16:54
Търся връзка с Орден на Сребърната звезда!0893908805
0
3
Методиста
Методиста
09.12.2013 20:49
За съжаление моите молитви предимно за здраве си остават нечути от Бога
Аз ли правя нещо погрешно, но по лошо става от ден на ден и вярата не може да ме спаси
11
3
Ивайло
Ивайло
23.09.2013 17:12
Освен молитвата на Киприян, има още една, която баща ми е намерил, обикаляйки из църквите в България. Тази молитва е до св. Богородица и годспода Иисуса Христа и връща направеното зло към този, който го е направил.

Относно четенето на молитви: може да се четат от всеки. Нещо повече: колкото повече четем молитви, толко повече се усъвършенстваме във връзката ни с Господа. Когато четенето е свързано и с промяна в навиците ни в живота, след дълга молитва накрая Господ се свързва с нас. Това е и момента, в който всеки получава лист с нещата, които трябва да направи, за да получи своя Дар - Дух Светий с конкретна способност. Колкото повече се изчистваме от земното и изпълняваме заръките Господни, толко повече дарове получаваме.

За пример е живота на всички светци, цивяли в единение и молитва, пречиствайки се и накрая получавайки дара на Светия дух.
23
0
Вени
Вени
22.05.2015 12:35
И на мен ми трябва тая молитва и то много че не спират да ме тормозят енергийно едни вещици. Искам да се моля на Богородица и на Исус и съм сигурна че молитвите към Тях са много по силни от всички други!
4
0
От  Нели
От Нели
31.08.2013 23:24
До Нелита-в църквата Св.Георги всеки ден и Св.Петка всеки четвъртък от 9часа за Пловдив се чете Киприяновата Молитва.
6
0
Незабравка
Незабравка
31.08.2013 22:30
1. Дори и да не е кръстен човек може да му се чете Киприяновата молитва
2. Киприяновата молитва се продава по църквите в молитвеник джобен формат.
3. До Лина: В българсия език пишем буква Ч по този начин , а не чрез числото 4. Бог прави чудеса навсякъде, не са необходими никакви икони, кандилници, разпятия и т.н.
4. Да, в църквата Св.Андрей на ул. Опълченска в гр.София се чете персонално Киприянова молитна. Молитвата може да се чете персонално във всяка църква и от всеки отец!
5. До Вибора: Материалът е написан много хубаво и много точно обяснява произхода на Киприяновата молитва. Тук не е място за заяждане.
22
0
Минко
Минко
30.05.2015 19:54
2. Киприяновата молитва се продава по църквите в молитвеник джобен формат.
Ще ме извините но... от кога Господ взе да иска пари от чедата си...?!?!?!
0
4
Нелита
Нелита
15.08.2013 12:24
Ако човек не е кръстен, може ли да му се чете Киприяновата Молитва?
3
1
Нелита
Нелита
15.08.2013 12:07
Искам да попитам,ако някой знае,в кои храмове в Пловдив се чете Киприяновата молитва?
0
0
Kiril
Kiril
04.08.2013 22:01
Този св. Киприан, за когото се пише в статията е роден не в Картаген, а в Антиохия. Св.Киприан Картагенски е друг. Ето
1
0