Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Посланието на Киприяновата молитва.

Земният път на Св. Киприян е бил изпълнен с много обрати: от ревностен магьосник, той се променил и посветил живота си на Бога. Заниманията му с магии, от времето на неговото служене на езическите богове, били категорично отречени и отхвърлени. Така Киприян обучавал и хората, като ги убеждавал да не пристъпват към тях, когато се чувстват угнетени, а да молят Бог да сбъдне онова, за което копнее сърцето им.

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

В своите боговъзвеличаващи молитви, той изпитва ясно разкаяние за грешния си път на чародей: „...Защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд, връзвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да се не виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима.”

Киприян призовава Бог да разпръсне всяко зло, което е намислено на някого, защото познава добре тъмната му природа и различните му ритуални проявления в магии.

Той продължава молитвата с думите: „Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло."

Тази молитва, както и всички други от Св. Киприян, помагат да се спре всяко магическо въздействие от зложелател и закрилят истински вярващия от уроки, зли очи, несправедливо оклеветяване- лоши езици. Предпазва от болести, с неясен характер и за прогонване на демони или за предпазване от скитащите духове на починали. Молитвата помага, когато имате раздори в семейството и безпричинно промяна на емоционалното поведение на близките си, вследствие на магия. Тя се чете само от свещеник, който преди това напътства мирянина какво да направи, за да се пречисти и да измоли Божията помощ посветено и искрено.

Какво е Киприянова молитва и за какво помага

Житие на Св. Киприян

Св. Киприян се е родил в Картаген в семейство, почитащо езическите богове. Още като много малък те се погрижила той да бъде посвещаван във всички тайни чародейски науки.

На десет годишна възраст бил изпратен в планината Олмип, където стояли безброй идоли, в които били вселени нисши бесове. Там Киприян усвоил тънкостите в правенето на магии и злодеяния- научил се да влияе на времето. На Олимп видял привидението на тъмния княз- дявола, с когото често беседвали оттогава.

На 15 години започнал да се обучава при седемте велики жреци. След това служил последователно на богинята Хера и на Артемида. Знаел вече как да призовава мъртвите от гроба и различните бесове. След 30-тата си година отишъл в Антиохия. Там се прочул като знаменит чародей, ловък магьосник и философ. Хората идвали при него с всякакви молби, а той им помагал да удовлетворят различните си страстно изказани желания с помощта на тайните си умения и призоваването на тъмните сили.

Един ден при него дошъл горделив млад мъж на име Аглаид. Той бил страстно влюбен в благочестива, повярвала в Христа, девойка на име Юстина. Аглаид помолил Киприян да събуди магически споделено чувство в нейното сърце и му обещал да го възнагради пребогато. Това обаче не се случило. Два силни бяса избягали от Юстина, щом тя призовала в молитва Христа и обсебването от похотта не успяло да се настани в нея. След това лично дяволът в образа на жена, за да не посрами своята сила, се опитал да й внуши да изпита плътско желание към Аглаид. Тя превъзмогнала със силно упование в Бог и молитва поредното изкушение.

Като видял немощта на дявола, Киприян сам се опитал да склони Юстина да приеме Аглаид. Изпратил болести и различни бесове на нея и на всички в града. Тя обаче била непреклонна и постоянно молителствала пред Бог за спасението на всички. Поразен от това, че злото се оказало непосилно пред искрената й вяра, той отхвърлил дявола и предишния си начин на живот. Поискал прошка, кръстил се и станал епископ, а Юстина- дяконеса.

Двамата проповядвали свободно сред множество хора Христовото учение, за което били издадени, че не славели езическите богове. Управителят, на име Клавдий, заповядал Киприан и Юстина да бъдат посечен с меч. Така те се предали в Божиите ръце и починали мъченически. Тленните им останки и тези на още един повярвал в Бога- Теоктист /след като видял мъките на Киприан и Юстина/, били предадени на Руфина, която била родственица на императора. Тя погребала с почест и вяра в сърцето телата на тримата мъченици.

Рейтинг

3.8
Общо 130 гласували
5 50
4 30
3 29
2 14
1 7
Дай твоята оценка:

Коментари (29)

Методиста
Методиста
09.12.2013 20:49
За съжаление моите молитви предимно за здраве си остават нечути от Бога
Аз ли правя нещо погрешно, но по лошо става от ден на ден и вярата не може да ме спаси
11
3
Ивайло
Ивайло
23.09.2013 17:12
Освен молитвата на Киприян, има още една, която баща ми е намерил, обикаляйки из църквите в България. Тази молитва е до св. Богородица и годспода Иисуса Христа и връща направеното зло към този, който го е направил.

Относно четенето на молитви: може да се четат от всеки. Нещо повече: колкото повече четем молитви, толко повече се усъвършенстваме във връзката ни с Господа. Когато четенето е свързано и с промяна в навиците ни в живота, след дълга молитва накрая Господ се свързва с нас. Това е и момента, в който всеки получава лист с нещата, които трябва да направи, за да получи своя Дар - Дух Светий с конкретна способност. Колкото повече се изчистваме от земното и изпълняваме заръките Господни, толко повече дарове получаваме.

За пример е живота на всички светци, цивяли в единение и молитва, пречиствайки се и накрая получавайки дара на Светия дух.
23
0
Вени
Вени
22.05.2015 12:35
И на мен ми трябва тая молитва и то много че не спират да ме тормозят енергийно едни вещици. Искам да се моля на Богородица и на Исус и съм сигурна че молитвите към Тях са много по силни от всички други!
4
0
Nana
Nana
09.12.2014 01:50
Може ли да напишете тази молитва която баща ви е намерил.
Благодаря предварително!
10
0
От  Нели
От Нели
31.08.2013 23:24
До Нелита-в църквата Св.Георги всеки ден и Св.Петка всеки четвъртък от 9часа за Пловдив се чете Киприяновата Молитва.
6
0
Незабравка
Незабравка
31.08.2013 22:30
1. Дори и да не е кръстен човек може да му се чете Киприяновата молитва
2. Киприяновата молитва се продава по църквите в молитвеник джобен формат.
3. До Лина: В българсия език пишем буква Ч по този начин , а не чрез числото 4. Бог прави чудеса навсякъде, не са необходими никакви икони, кандилници, разпятия и т.н.
4. Да, в църквата Св.Андрей на ул. Опълченска в гр.София се чете персонално Киприянова молитна. Молитвата може да се чете персонално във всяка църква и от всеки отец!
5. До Вибора: Материалът е написан много хубаво и много точно обяснява произхода на Киприяновата молитва. Тук не е място за заяждане.
22
0
Минко
Минко
30.05.2015 19:54
2. Киприяновата молитва се продава по църквите в молитвеник джобен формат.
Ще ме извините но... от кога Господ взе да иска пари от чедата си...?!?!?!
0
4
Нелита
Нелита
15.08.2013 12:24
Ако човек не е кръстен, може ли да му се чете Киприяновата Молитва?
3
1
Нелита
Нелита
15.08.2013 12:07
Искам да попитам,ако някой знае,в кои храмове в Пловдив се чете Киприяновата молитва?
0
0
д
д
08.03.2015 18:57
със сигурност я четат в голямата бяла църква в Смирненски,всеки четвъртък по 2лв е за име,хващате рейс 12,26,29,37,маршрутка 1 и слизате след супермаркет''Сани''църквата е в парка отсреща
0
0
Kiril
Kiril
04.08.2013 22:01
Този св. Киприан, за когото се пише в статията е роден не в Картаген, а в Антиохия. Св.Киприан Картагенски е друг. Ето
1
0
Мина Карагьозова
Мина Карагьозова
19.07.2013 23:12
Не искам да засегна никого. Но православните свещеници обикновено четат молитви като по задължение, бързо, речитативно, формално. Защо тази молитва да трябва да се чете само от свещеник? Каква е логиката да се налага още едно ограничение?Не съм прочела да е имало нито един свещеник около Христос. Като изключим книжниците и фарисеите. Ако молитвата трябваше да се чете само от свещеник, а не и от вярващите, то православната църква не би я включила в джобен молитвеник, който се продава във всички църкви.
10
3