sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Египтяните хранели мъртви любимци

Египтяните хранели мъртви любимци

Египтяните хранели мъртви любимци

Древните египтяни редовно хранели мумиите на любимите си животни, за да могат любимците им да живеят добре в отвъдното. Свещените за древен Египет ибиси били хранени след смъртта им.

Древните египтяни изваждали органите от тялото на покойниците и същото правели и когато мумифицирали животни и птици. Те вярвали, че запазването на органите в отделни съдове дава възможност на тялото да функционира и след смъртта.

Жреците редовно хранели мумифицираните свещени ибиси. Това поставяло на едно ниво птиците и хората. След като мумифицирали птиците, древните египтяни им давали охлюви.

На други птици жреците давали голямо количество пшеница. Въпреки че били смятани за свещени, ибисите били убивани чрез счупване на врата, за да бъдат принесени в жертва на бог Тот.

В древността се е смятало, че за да се умилостивят боговете, трябва да се принасят в жертва животни и дори хора. Що се отнася до ибисите, те са били умъртвявани в огромни количества.

В храмовете на бог Тот, пръснати в Египет, има милиони мумии на убити ибиси. Всяка от тези мумии има в човката и в гърлото си, както и в тялото си различна по вид храна.

Домашните животни в древен Египет били глезени и докато били живи, а и след това, те получавали почести като истински хора. Открити са много мумифицирани котки, до които е оставяно мляко.

До мумиите на маймуните са открити различни видове плодове, за да има с какво да се храни животното и след смъртта си. Тъй като нямало как да пъхат храна в устата на мумифицираните котки и маймуни, тя се оставяла до тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димитър
Димитър
22.07.2013 17:56
Аиде покажи ми място където се пише за човешко жертвоприношение в Египет!!!
5
0