Еднорогът помага за зачеване

Еднорогът помага за зачеване

Еднорогът е създание, почитано като драконите. Смята се, че драконът защитава хората от небето, а еднорогът – от земята. Еднорогът живее две хиляди години.

Той символизира слънчевите лъчи, чистотата и уединението. Той е и символ на познанието и на свободата. Той винаги сочи пътя на тези, които искат да открият истината.

Еднорогът символизира също така продължителността на живота, разкош, празненство, великолепие, щастие и радост. Той е добър и се отнася добре към всяко живо същество.

Това магическо създание е заредено изцяло с положителна енергия. То се появява тогава, когато някъде на земята се ражда мъдрец.

Еднорогът във вид на талисман се препоръчва на жени, които искат да имат деца, но не могат да заченат.

Талисман еднорог помага да заченете

Той помага и на родители, които искат да помогнат на децата си в постигането на целите им. Талисманът еднорог привлича богатството и отстранява негативните въздействия.

Статуетката на еднорог се поставя така, че да гледа към вратата, независимо дали стои в стаята или в коридора. Такъв талисман може да се използва активно само една година.

Ако искате еднорогът да работи винаги за вас, често му пейте. Според китайската митология еднорогът донасял на земята необикновени деца, които ставали мъдри управници, когато пораствали.

За пръв път обаче еднорогът се споменава в Индия. Там той е описван като червен кон с бял или черен рог. За индийците той бил олицетворение на духовното богатство.

По-късно еднорогът започва да се появява във Вавилон, Тибет, Гърция и след това в Китай. На Запад за него научават едва през средните векове.

Във Вавилон еднорогът е бил изобразяван с криле. Той е бил символ на луната и на богините-девственици.

В Тибет еднорогът е смятан за връзка между небето и земята, между тъмните и светлите сили. В Тибет той символизира вътрешното спокойствие и просвещение.

На 9 април пък в САЩ отбелязват Деня на еднорога.

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Елена
Елена
23.04.2011 00:46
Аз преди три или четири години сънувах еднорог, ама беше малко еднорогче, никой не ми разтълкува съня.
2
0
Т.
Т.
24.03.2011 17:41
Много хубава, зареждаща с доброта и оптимизъм статия.
2
0
az
az
20.03.2011 20:55
Аз съм Еднорог.
0
2
SAD
SAD
20.03.2011 11:31
А къде са сега еднорозите ? Хората ги убиха.
2
2