Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Най-миризливите личности в историята на човечеството

Най-миризливите личности в историята на човечеството

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
Луи XIV

Един от най-прославените френски крале – Анри Наварски, се прочул с това, че се опитвал да управлява страната така, че всеки труженик на кралството да яде поне веднъж в седмицата пиле.

Той всяка сутрин обличал чиста риза, но тялото му излъчвало ужасяваща миризма на животно. Той много обичал да ходи на лов, но след като се връщал от няколко дни препускане из горите, дори не се къпел.

Любовниците му твърдяли, че от него мирише на разложено, а втората му жена се поляла отгоре до долу с парфюм, за да издържи предизвикателството на брачната нощ.

Хауърд Хюз, известният милионер, за живота на който бе направен кинихитът „Авиаторът”, от елегантен красавец се превърнал в четиридесеткилограмов скелет, който вярвал само на морпмоните. През 1957 г. той се заключил с огромен запас от шоколад, мляко и салфетки, за да гледа филми чисто гол.

Когато се завърнал в цивилизацията, той се отказал от къпането и започнал да реже ноктите и косата си веднъж годишно. Той станал отшелник и така изгубил човешкия си вид, че за идентификация на трупа му трябвало да му вземат пръстови отпечатъци.

Версай

Луи XIV, известен като краля Слънце, създал Версай и воювал с кого ли не, но се страхувал от водата. За целия си живот той се изкъпал два пъти и то по настояване на лекарите.

Вместо да спазва лична хигиена, той избърсвал всяка сутрин лицето си с парцалче, напоено със спирт. Когато една рана на крака му се развила в гангрена, той не разрешил да си измие болния крак и това му коствало живота.

Фридрих Велики, крал на Прусия, превърнал кралството в могъща държава, от която всички треперели. Той се преместил в Сан Суси, където изкарал остатъка от живота си с любимите си кучета и се карал на всеки слуга, който се опитвал да изчисти кучешките екскременти. В някои от участъците на имението те достигали до тридесет сантиметра височина.

Кралят явно се побъркал, защото престанал да се къпе и отказвал да се преоблече. Когато през 1786 година той умрял, лакеите му установили, че ризата му просто е изгнила на гърба му от пот.

Лудвиг Ван Бетовен, който е истински гений, избягвал да се къпе от страх да не се отрови с олово. По онова време тръбите на водопроводите се изработвали от олово. Приятелите на композитора използвали моментите, в които той спи, за да се промъкнат в дома му и набързо да изперат дрехите и бельото му.

Карл Маркс, бащата на комунизма, не бил любител на къпането. Той страдал от гнойни рани, които лошо зараствали заради прекаленото му пушене и любовта към пиенето, както и заради вярата му в това, че къпането е буржоазна отживелица.

Хенриета Грин, първата в историята на САЩ жена-милиардер, имала 8 милиарда долара в началото на двадесети век. Тя е прочута като най-стиснатата жена в историята. Когато получила херния, тя отказала операция, защото хонорарът на хирурга – 150 долара – й се сторил завишен. Когато синът на Хенриета счупил крака си, това не я трогнало и тя не платила прегледа му. Раната гангренясала и кракът трябвало да бъде отрязан.

Грин се изкъпала два или три пъти през живота си, тъй като смятала, че да се дават пари за сапун е грехота. През целия си живот тя носила десетина черни рокли, които сваляла от гърба си едва когато те ставали на дупки.

Великият диктатор Мао Дзъдун, който превърнал Китай в могъща сила, никога не използвал паста и четка за зъби, нито сапун. Любовниците му били задължени да го обтриват с влажни кърпи, за да го изчистят, а той дъвчел чаени листенца за освежаване на устата. Той смятал, че тигърът, който не чисти никога зъбите си, има достатъчно здрави зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
искрен  пецов
искрен пецов
08.08.2015 15:37
Искате ли да ви разкажа нещо за Рут Колева и Деси Тенекиджиева-ей богу по-добре не
0
0
Един от всичките
Един от всичките
14.07.2015 12:52
Имали са и огън и вода. Е колко му е да стоплиш 50л вода в един казан ебаси да се изкъпеш!? Аре пък да не е чак тооолкова сложно!
4
0
тя
тя
21.09.2013 23:31
Почна да ми се гади от погнуса...
6
0
3231
3231
18.09.2013 21:23
Не че защитавам тези, които в миналото по-рядко са се къпали, просто констатирам, че условията не са им позволявали това. Не е било както днес болшинството да имат топла вода, топлата вода е била лукс. Освен това са живели в много по-студени помещения, нямали са бани в домовете си, а и им се е налагало да ходят да се къпят в разни обществени бани, което им е струвало пари и съответно рядко са можели да си го позволят. Говорим за простолюдието, не за кралете - те нямат оправдание. Това обяснява и защо хората докъм 19 век са се къпали не толкова често, колкото тези от съвремието. Така че, колкото и неприятно да ни изглежда от днешна гледка точка, не можем да ги виним - условията са били такива.
9
1
Джордж
Джордж
13.09.2013 10:37
Къпането във водата,пясъка,калта и пръстта е естествена потребност на всяко животно,включително и човека.Единственото животно,което "къпе" зъбите си с разни абразиви и химикали е човека.Но това е крайно нездравословно,защото с изтъркването на зъбите си,човек унищожава голяма част от устната си флора,която го предпазва от много вредни вещества за организма му.Най-нездравословно е манията хората да извадят собствените си "некрасиви" зъби и да ги заменят с искуствени "красиви",което днес е мода в целия свят.Човек лишен от собствените си зъби,колкото и нелицеприятни да са те,вече не представлява себе си.Такъв човек е пълна имитация на човек въобще.Старите хора казват:"С един зъб да си,но твой да си е.Тогава си ти."
7
7
Кети Рашева
Кети Рашева
06.07.2013 20:40
Най-голямото ми притеснение са идващите старини - страхувам се, че тялото ми започва с напредване на възрастта да излъчва все по-неприятна миризма при изпотяване. Това е много отблъскващо... е, ако доживея до старини, де.
3
3
Аз
Аз
25.02.2013 01:26
Шизофрениците миришат най-лошо от всички хора. Освен това не искат и не обичат да се къпят. Четох, че тази болест се предава от конете на хората. Имало някакъв конски менингит или енцефалит, чиито вирус при по-дълъг контакт с болния кон се прихваща от човека. Всичките гореописани крале са яздели коне. Освен това този вирус се предава по наследство (както много други). Медицината има да извървява още много дълъг път. Та токсините от този вирус се отделят непрекъснато по кожата, миришат както обикновено миришат всички телесни токсини. Всичко на този свят е заразно. Всичко! И добрите и лошите неща.
2
4
Деси
Деси
25.08.2015 08:11
Теория на глупостта
2
0
bau
bau
11.04.2012 01:20
Спокойно сега поне зннаем маниерите й.Надявам се да не почнат да се опитват да ги налагат на народите си !!!
0
0