sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Древни Цивилизации»Цивилизацията на хората-маймуни

Цивилизацията на хората-маймуни

Цивилизацията на хората-маймуни

Предполага се, че по света все още има много неоткрити и неизследвани цивилизации, за които малцина от нас са чували. Не става въпрос за цивилизация като тази на маите или инките, или нещо подобно, чието тайнство вече до голяма степен е разкрито и за чиято история обществото е информирано.

Говорим за цивилизации, които са били създадени на недостъпни за обикновените хора места, за цивилизации, за чието съществуване все още учените водят спорове или казано по-друг начин - за цивилизации, обвити в мистерия, за които нищо конкретно не се знае...

Именно такава е цивилизацията на хората-маймуни - няма конкретни доказателства за съществуването ѝ, но от друга страна, онези, които са запознати с историята и тайнството, което витае около нея, искрено вярват, че именно тя някога е била сред най-развитите цивилизации.

Ето каква е историята на хората-маймуни.

В Хондурас има едно много затънтено място, което се състои от непроходима джунгла, блата и мочурища. Известно е като област Москития и там рядко стъпва човешки крак. Предполага се, че преди много векове именно тук се е родила цивилизацията на хората-маймуни, в която хората са отдавали своята почит към Бога- Маймуна.

Друга версия гласи, че този град първоначално е съществувал на друго място, но се е преместил, за да търси своето уединение след пристигането на първите испански конкистадори.

Цивилизацията на хората-маймуни e била в джунглите на Хондурас

Според легендите Бога-Маймуна се е вклюбил в жена, пожелал я и от тази любов се родили деца полу-хора полу-маймуни. Това е причината и тайнственото място в област Москития да е известно като Държавата на децата-маймуни.

Други популярни негови названия са Златният град и Белият град. Първото име се дължи на предположението, че градът е разполагал с много злато, а е наричан "бял", защото всички сгради в него са били изградени от слонова кост.

Истината е, че макар на това тайнствено място никога да не са правени разкопки, през 2015 г. то е картографирано и благодарение на модерната апаратура, с която разполагаме днес, са открити множество надгробни могили, огромни площади, скултури от камък и още много други паметници, свидетелстващи, че някога тук е имало живот.

Дали наистина в област Москития се крие тайната на Цивилизацията на хората-маймуни, ще разберем вероятно чак след десетилетия и дори векове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати