Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Едгар Кейси - живот, факти и предсказания

Едгар Кейси - живот, факти и предсказания

Едгар Кейси - живот, факти и предсказания

Едгар Кейси (18 март 1877 г. - 3 януари 1945 г.), наричан накратко Кейси, е американски екстрасенс, който е предрекъл много духовни теми, включително такива, свързани с история, астрология и здраве. По-голямата част от работата му се състои в диагностициране и предписване на лекарства за физически заболявания.

Това включва много алтернативни здравни концепции и практики. Той е извършвал показания, докато е бил в състояние на самостоятелно предизвикана хипноза. Когато се събудел от транса, не си спомнял нищо, затова е известен също като Спящият пророк.

Скептиците смятат Кейси за шарлатанин, докато за други той е пророк, сочещ скрити тайнства и нови възможности за човешкото съществуване. Неговите предсказания за промени в планетата, които предхождат научната загриженост за изменението на климата и топенето на полярния лед, могат да се приемат за случайни или като доказателство за неговата паранормална способност. Загрижеността на Кейси за цялостното здраве на хората и екологичното здраве на планетата са удивително съвременни.

През целия си живот Кейси бил добронамерен в опита си да помага на другите. Практикуващ християнин, неговите теологични възгледи се отклоняват от ортодоксалните вярвания в няколко области, сред които прераждането.

Ранните години на Едгар Кейси

Едгар Кейси е роден в земеделско семейство на 18 март 1877 г., близо до Бевърли, на седем мили южно от Хопкинсвил, Кентъки. На шестгодишна възраст младият Кейси казал на родителите си, че вижда много неща, които изглеждат невидими за всички останали.

Свързвал се с душите на мъртвите и говорел с роднини, които наскоро са починали. В повечето случаи семейството му приписвало тези преживявания на свръхактивно въображение. В края на краищата той имал много невидими приятели, както и много другари - обикновени деца, така че не обърнали особено внимание на уникалните преживявания на сина си.

Като дете Кейси намирал утеха в Библията и я препрочитал всяка година. Дори и в ранна детска възраст, той разбирал значението на вярата, любовта и морала. Много обичал библейските истории и ученията, които го вдъхновявали и будели неговото духовно любопитство. Колкото повече четял, толкова по-неутолима била жаждата му за Бога.

На тринадесет години той имал дълбоко духовно преживяване, което променило живота му завинаги. Един ден той взел Библията си и отишъл в една къща за игра в гората с изглед към река. Докато четял, красива жена в блестящи бели дрехи и крила изведнъж се появила пред него. Тя казала: Молитвите ти са получили отговор, малко момче. Кажи ми какво искаш най-много от всичко, за да ти го дам. Макар че бил шокиран и недоверчив, той отговорил с Най-вече бих искал да помогна на други хора, особено на децата. След като изпълнила желанието му, жената бързо изчезнала. Малко след появата на привидението той показал талант, който вече не можел да бъде обяснен или отхвърлен просто като въображение. Можел да спи върху учебниците си и да запамети цялото им съдържание, дума по дума, след като се пробудел.

Млада възраст

За да помогне на семейството си да излезе от финансова криза, Едгар Кейси напуснал училище, след като завършил осми клас и започнал да работи с чичо си във фермата на баба си. В онези дни образованието за осми клас се разглеждало като повече от достатъчно и напълно приемливо за човек от работническата класа. Около година по-късно семейството му се преместило в Хопкинсвил, където той започва работа в книжарницата на Хопър - специализирана предимно в окултни и остеопатични творби. Не е изключено това да е довело на по-късен етап до формирането на тези негови способности като паралечител.

Няколко месеца след преместването си в града той се запознава с Гертруда Еванс. Пламва любов помежду им и на деветнадесетгодишна възраст Кейси се сгодява за нея. Омъжват се шест години по-късно. През 1900 г. той създава бизнес партньорство с баща си, но през март е поразен от тежък ларингит, което го довело до пълна загуба на речта. Неспособен да работи, той живее у дома с родителите си почти година. След това се заема с фотография, тъй като професията изисква минимум усилие на гласните струни. Чиракува във фотографското студио на У. Боулс в Хопкинсвил.

Преминаване от пациент към лечител

Пътуващ хипнотизатор и изпълнител, известен като Харт - The Laugh Man, свирел в операта на Хопкинсвил през 1901 г. Той чул за състоянието на Кейси и предложил да го излекува. Едгар Кейси приел и експериментът се състоял на сцената пред публика. Забележително е, че гласът на Кейси се върнал, докато бил в хипнотичен транс, но отново се загубвал след събуждане. Тъй като Харт имал ангажименти в други градове, нямало как да продължи с хипнотичното лечение на Кейси. Това накарало Едгар да търси лечение близо до дома, като скоро открил местен хипнотизатор на име Ал Лейн.

Господинът се съгласил да му помогне да възстанови гласа си. Той предложил на Едгар Кейси да се опита да опише естеството на състоянието си и да се излекува, докато е в хипнотичен транс. Докато бил в унес, Кейси разкрил, че загубата на глас се дължи на психологическа парализа и може да бъде излекувана чрез увеличаване на притока на кръв към ларинкса. Докато все още бил в транс, Ал Лейн го посъветвал да накара тялото си да увеличи циркулацията именно там. Почти веднага гърлото на Кейси станало ярко червено. Само след 20 минути Кейси обявил, че лечението е свършило и се събудил от хипнозата, след което заговорил за първи път от месеци.

Рецидиви на болестта му се случили, но са коригирани от Лейн по същия начин, като в крайна сметка се възстановил напълно. По-късно Кейси описва собствената си болест от гледна точка на лекар, като казва: Ние имаме тялото. Тези думи скоро стават неговият ежедневен език. Благодарение на Лейн той разбира, че може да дава точни и ефективни изцеления, докато е в транс, и започва безплатно да диагностицира хората. Славата му се разпространява мълниеносно. Медиите отпечатват успешните му работни доклади, вдъхновявайки много пощенски запитвания. Предполага се, че Едгар Кейси е бил в състояние да работи също толкова ефективно, като използва писмо от индивида, както и в присъствието на човек. Като се има предвид името и местоположението на лицето, той можел да диагностицира физическите и/или психическите състояния и да предостави коригиращо средство.

Едгар Кейси

Точността на Едгар Кейси в установяването на проблемите и осигуряването на ефективни лечения го прави популярен и скоро хората от цял свят търсят съвета му чрез кореспонденция. Работата му се увеличава и той разчита на доброволни дарения, за да издържа семейството си и да практикува на пълно работно време. През цялото време има подкрепата на съпругата си, която го насърчава да бъде лечител на вярата. Така и прави, визитката му е психически диагностик. Горчив експеримент му дава да разбере, че трябва да помага на хората да изцелят своите тела и духове, а не да им подсказва как да постигнат богатство и материална изгода.

Методите на Кейси за релаксация, преди всяко четене, били свързани с легнало положение, развързване на обувките, разхлабване на вратовръзката и леко поставяне на ръцете върху гърдите. Тогава той изпадал в транс, обикновено по молба на някой, който търсел помощ за здравословни или други лични проблеми. По-късните му четения били свързани с отминали животи, бизнес съвети, тълкуване на сънищата и психическо или духовно здраве.

Кейси дава приблизително 22 000 четения за период от 43 години (1901 до 1944 г.); до септември 1923 г. обаче те не са били систематично запазени. Съответно, в момента има само около 14 000 запазени четения. Когато излизал от транс, Кейси твърдял, че не си спомня какво е казал по време на четенето. Според него несъзнателният ум има достъп до информация, която съзнателният ум не притежава - обща теория за хипнозата по негово време.

След като Гладис Дейвис става секретарка на Кейси на 10 септември 1923 г., тя записва показанията му в стенография, благодарение на която всичките му четения от тогава са запазени.

През 1925 г. Кейси се премества във Вирджиния Бийч, където е професионален медиум с малък персонал от служители и доброволци.

Четири години по-късно, през 1929 г. Кейси създава болница в града Вирджиния Бийч, спонсорирана от богат бенефициент на трансовите четения, Мортън Блументал. Кейси става все по-популярен към края на живота си, но усеща, че публичността би могла да засенчи изцелението и теологията, което за него е по-важната част от неговата работа.

Кейси придобива национално значение през 1943 г. чрез статия в Coronet. Чувствайки, че не може да връща хора, които се нуждаят от помощта му толкова отчаяно, той увеличава честотата на своите четения до 8 на ден. В крайна сметка това се отразява на здравето му, тъй като работата му е емоционално изтощаваща и много уморителна. Самият той знае, че повече от 2 четения на ден ще започнат да разрушават физическото му здраве и ще доведат до смъртта му. За съжаление, когато най-накрая спира, за да възстанови силите си, вече е твърде късно.

Едгар Кейси претърпява инсулт на 2 януари 1945 г. Умира на следващия ден.

Днес има няколко десетки хиляди последователи. Повечето от тях се намират в Съединените щати и Канада, но центровете на Едгар Кейси вече се намират в 25 други страни. Асоциацията за изследване и просвещение (ARE), със седалище във Вирджиния Бийч, е организация, посветена на творбите и ученията на Едгар Кейси.

Пророчества на Едгар Кейси, които се сбъднаха

Много от пророчествата на Едгар Кейси се оказаха точни, но има и други, които все още не са настъпили.

Представяме ви топ 10 на предсказания на Едгар Кейси, които вече са факт:

Пътят Биними и Атлантида

През 1938 г. Едгар Кейси прогнозира, че: Една част от храмовете все още могат да бъдат открити под тинята от векове и морската вода близо до Бимини… Очаквайте го през 1968 г. или 1969 г. - не толкова далеч. Пътят Биними бе открит през 1968 г. и Кейси го определи като "издигането на Атлантида". Много хора вярват, че пътят Бимини е всъщност част от Атлантида, а Едгар Кейси е бил прав в предсказанието си. Той описва Атлантида като древна цивилизация с еднакъв размер в Европа и с много по-добри технологии.

Кейси каза още, че Атлантида е изчезнала някъде в Атлантическия океан преди около 10 000 години. Той продължи да твърди, че Атлантида е преминала в три основни периода на разделение, като първите две са около 15 600 г. пр. Хр. Континенталната част се разделя на острови, които Кейси нарича Посейда, Ог и Арий. Той също така обяснява, че жителите на Атлантида са построили гигантски лазерни кристали за електроцентрали, които са причинили разрушаване на земята. Кейси обвини окончателното унищожаване на земята и тяхната култура на алчност и похот. Накрая той каза че е имало голяма миграция на атланти в Египет и че потъването на последните останки от Атлантида се дължи на библейския Потоп на Ной.

Смъртта на двама президенти

През 1939 г. Едгар Кейси прогнозира смъртта на двама президенти, казвайки: Трябва да имаш сътресения - трябва да имаш борба между капитала и труда. Трябва да имаш разделение в собствената си земя, преди да имаш втория от президентите, който следващия няма да преживее кабинета си... правило на тълпата! . През април 1945 г. президентът Франклин Д. Рузвелт умира на служба. Кейси продължи:

Освен ако няма повече даване и вземане, внимание към тези, които произвеждат, с по-добро разделение на излишните печалби от труда, трябва да има по-големи сътресения в земята. Президентът Джон Кенеди бил убит в Далас, Тексас през ноември 1963 г.

Срив на Съветския съюз

Едгар Кейси прогнозира падането на комунизма и разпадането на Съветския съюз. Той каза: (Чрез Русия) идва надеждата на света. Не по отношение на понятието комунизъм или болшевизъм - не! Но свободата - свободата! Че всеки човек ще живее за своя ближен. Принципът е роден там. Ще отнеме години, преди да се изкристализира; но пак от Русия отново идва надеждата на света. Съветският съюз се разпада като нация през 1991 г., изоставя комунизма и създава икономическа и политическа свобода.

Крахът на фондовия пазар и голямата депресия

През 1924 г. Кейси прогнозира, че фондовата борса ще се срине през 1929 г. и ще научи своите клиенти как да се подготвят за катастрофата и как да играят на пазара. Клиентите му не му обърнаха внимание и загубиха всичко, което имаха, когато борсата се разби. Той предвиждаше и Голямата депресия, за която заяви, че катастрофата на фондовия пазар е била задействана, и предрече, че ще се вдигне през пролетта на 1933 г.

Революции в чужди земи

През март 1935 г. Едгар Кейси прогнозира, че много чуждестранни нации ще имат революции, освен ако няма повече духовно отношение в групи. През 1936 г. избухва испанската гражданска война, Япония нахлува в Китай, Италия нахлува в Етиопия, а Йосиф Сталин издига Големите чистки из цяла Русия.

Възход и падение на Адолф Хитлер

Едгар Кейси и предсказанието му за Хитлер

Едгар Кейси прогнозира през януари 1934 г., че Адолф Хитлер ще се възроди, за да управлява Германия. Кейси заяви, че империализмът навлиза. Тогава, през август 1935 г., той прогнозира, че Хитлер ще остане на власт, докато не дойде като срив или извън войната.

Евреи, които се завръщат в Израел

През 1932 г. Едгар Кейси предрече, че евреите ще се върнат в Израел и ще съветват евреите да считат антисемитизма в Европа за време да изпълнят библейското пророчество, за да се върнат. Народът на Израел беше възстановен през май 1948 г., както прогнозира Кейси, който след това бе последван от война между Израел и арабските страни около нея.

Алианс между САЩ и Русия

По време на Съветския съюз Едгар Кейси предрече, че един ден Русия ще бъде съюзник на САЩ. Той каза: „… за да дойдат промени, това може да е сигурно - еволюция или революция в идеите на религиозната мисъл. В крайна сметка основата за света ще излезе от Русия. Не комунизъм, не! Но по-скоро това, което е в основата на същото, което Христос преподаваше - неговият вид комунизъм". Предсказанието се сбъдна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., което Кейси предвиди.

Смяна на полюсите на Земята

Едгар Кейси описва концепцията за изместването на полюса в резултат от движението на земната кора, независимо от ядрото, за да доведе до различна повърхност над оста на въртене в края на 20-те и началото на 30-те години. Този процес получава все по-голямо внимание от страна на геофизиците.

Той прогнозира, че промените в земната повърхност ще започнат известно време между 1958 и 1998 г. Причината за промените е промяната в световните магнитни полюси около 2000 година. Кейси каза, че когато това се случи, то ще доведе до обрати в световния климат: "... където е имало леден или полутропически климат, ще има по-тропичен, а мъхът и папратът ще растат.

Според Центъра за космически полети Годард на НАСА, нещо е променило гравитационното поле на Земята, което е довело до сближаването на магнитните полюси през 1998 г. Това потвърждава предсказанието на Кейси за изместване на полюса.

Собствената си смърт

Представете си, че имате способността да предскажете собствената си смърт, каза Едгар Кейси. Неговите видения го предупреждаваха, че не трябва да използва психическите си способности повече от два пъти на ден или ще възникнат сериозни здравословни проблеми. Кейси беше доста популярен и получи хиляди искания. Той пренебрегна предупрежденията и продължи с показанията.

На 1 януари 1945 г. Едгар Кейси прогнозира, че ще се спомине до четири дни. Така и става - умира от инсулт на 3 януари 1945 г. и е погребан в Хопкинсвил, Кентъки, където е роден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest