Сънуващите убийство са по-склонни на това престъпление

Сънуващите убийство са по-склонни на това престъпление

Сънища

Ново проучване на немски изследователи е стигнало до заключението, че хората, които сънуват убийство, са по-склонни да извършат това престъпление и в реалността.

Според експертите хората, които сънуват как убиват някого, таят скрита агресия и враждебност. Много често те са интровертни личности, които трудно създават контакти.

Германските учени са на мнение, че сънуващите убийство, са по-отворени към различни преживявани, когато са будни. Сънищата им често са засилена картина на реални житейски събития.

Водещият изследовател в проучването Михаел Шредл от Централния институт за Здравето на човешкия сън в Манхайм, Германия споделя пред Дейли мейл, че заедно със студентите си е анализирал сънищата на 443 германски студенти.

Участниците в експеримента помнели средно по 2-3 от сънищата си за една седмица, като 19% от тях сънували, че убиват хора.

Фройд

Крайните резултати показали, че мъжете имат много по-често агресивни сънища от жените. Оказало се също, че интровертните хора, които имат ниско ниво на учтивост, по-често сънуват сънища, свързани с убийството.

Шредл е решен да проучи обстоятелства около убийствата, които извършват хората в съня си, за да разбере дали престъплението се извършва при самозащита, инцидент или хладнокръвно действие.

Според наблюденията и анализите на Зигмунд Фройд сън, в който убивате някого, показва, че потискате гнева и агресията си. След подобен сън трябва да се замислите дали не изпитвате ярост към нещо или някого в съзнателния си живот.

Подобен сън може да означава, че не харесвате човека, когото убивате в съня си. Убитият може да символизира и ваши страни на характера, които не харесвате в себе си и искате да премахнете.

Сънят с убийство може да се тълкува и като знак за рязка промяна, която се опитвате да направите. Този сън може да означава, че се изправяте пред свой навик или човек от миналото, с когото трябва да приключите.

Ако сънувате, че сте свидетели на убийство, това е знак, че складирате огромен гняв в себе си към определен човек. Помислете как жертвата в съня ви символизира някои аспекти от вашия живот.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дцики
дцики
01.09.2015 21:18
аз обих един чоек като го сасипах от е**е накрая тя издахна в рацете ми мн сам тажен за този случай :( гаден човек сам :(((
1
0
Смийгъл
Смийгъл
18.06.2015 12:17
Доста често сънувам смъртни случаи, но винаги са инциденти с непознати хора за мен! Не чувствам нито агресия на сън, нито ярост! В съзнателния живот съм спокоен човек, не задържам лошо - каквото ми тежи го казвам право куме в очи! Но дори и да не мога да изкажа недоволството си (на началник или колега) имам къса памет за тези емоции - забравям след 24-48 часа :D
Във връзка със статията и гореизложеното от мен, смятам, че няма нищо научно в теорията на този професор и това са само догадки!
П.п. И все пак, ако човек сънува, че извършва убийство от гняв - не е лошо да се вземат мерки и да се консултира с професионалист!
0
0