Съновникът на Зигмунд Фройд
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Съновникът на Зигмунд Фройд

Съновникът на Зигмунд Фройд

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60835
Зигмунд Фройд

Сънищата според психоанализата на Зигмунд Фройд показват нашите несъзнателни страхове и желания. Именно чрез посланията в съня може да разберем нашите подсъзнателни мисли.

Тъй като човешкото въображение е безгранично и човек може да сънува всякакви неща в различни форми и образи, няма как да се извади тълкуването на абсолютно всеки символ в съня.

Ако сте любопитни какво точно ви притеснява, обърнете се към специалист, който ще може да ви изтълкува най-пълно съня. Тук ви предлагаме най-често срещаните образи и тяхното основно тълкуване според психоанализата.

Превозно средство

В психоанализата сънуването на превозно средство изобразява движението в живота. Ако сънувате, че се возите в кола, означава, че искате по-бързо да стигнете до успехите. Ако вие управлявате возилото, искате сами да управлявате живота си.

Сънища според Фройд

Ако пътувате в автобус, не сте господар на своето ежедневие, но имате нужда от повече независимост. Ако пътувате в кола с роднини, които управляват автомобила, вие сте емоционално зависими от тях.

Жилище

Ако сънувате стаи, пълни с боклуци, според Фройд изпитвате несъзнателна омраза или гняв. При такъв сън трябва да си спомните на кого сте ядосани, да се опитате да поговорите и да си простите взаимно грешките.

Нестабилно душевно равновесие показват и сънищата с къща без покрив или без стени. В такъв случай трябва да премислите дали работата или любовната връзка не ви потискат, за да ги промените.

Секс с роднина

Ако син сънува секс с майка си, означава, че на всяка цена иска да успее в някакво дело. Ако дъщеря сънува, че е интимна с баща си, означава, че има нужда от неговата подкрепа в начинание, което предприема.

Смърт

Сънищата за смърт най-често се появяват, когато се преместите в ново жилище или извършите друга значима промяна в живота си.

Ако сънувате, че ви убиват, означава, че някой се опитва да ви наложи промяна, която не ви е по сърце. Ако вие убивате някого, вие се опитвате да наложите тази промяна.

Куче

Кучетата в съня най-често символизират приятелите и новите познати. Ако галите куче в съня си, означава, че разчитате на помощта и подкрепата на приятел.

Ако кучете е агресивно и ви лае, означава, че не сте много внимателни и тактични с приятелите си, заради което предизвиквате тяхното недоволство.

Вълк

Котка

Вълк в съня е знак, че се чувствате самотни, а имате нужда някой да се грижи за вас.

Котка

Котката в съня е гласът на вашата интуиция. Тя показва, че трябва да разчитате на вътрешната си нагласа, за да решите проблемите си.

Птици

Птиците са символ на амбициите. Ако птицата е благородна като орел или ястреб, означава, че чувствате израстването си.

Сова или гарван са знак, че някаква информация ви притеснява. Малките птички в съня показват, че ви притесняват дребни неприятности.

Риби

Ако сънувате риби, трябва внимателно и спокойно да преразгледате всички начинания, които сте започнали, и да помислите кое да прекратите, защото подсъзнателно се притеснявате от загуби.

Насекоми

Насекомите в съня показват сексуалните желания, които се притеснявате да покажете в реалността. Ако започнете да сънувате насекоми, трябва да забравите за срамежливостта си и да пофлиртувате с обекта на вашите чувства.

Сватба

Ако сънувате двойки мухи например, означава, че сте сексуално незадоволени и докато не го признаете, няма да се почувствате по-добре.

Сватба

Ако сънувате собствената си сватбата, означава, че сте изправени пред трудно решение, което се налага да вземете и което ще засегне целия ви живот и това силно ви притеснява.

Ако сте гост на сватба, означава, че много искате да помогнете на някой близък, които е пред трудна дилема.

Деца

Ако сънувате много деца, означава, че се притеснявате от множество малки проблеми. Ако видите насън собствените си деца, то трябва да бъдете внимателни в комуникацията вкъщи. Възможно е със своите действия и думи силно да обиждате близките си.

Ако търсите загубено дете, означава, че търсите загубена надежда.

Църква

Ако влизате в църква на сън - знак, че в реалния живот вашите действия са мотивирани от личен егоизъм и нежелание да се съобразявате с хората около вас. Този сън е предупреждение, че е време да промените живота си и да се покаете за извършените грехове.

Змия

Прасе

Ако насън храните прасета, означава, че в реалния живот вие покровителствате неподходящи хора. Врагове ви се възползват от вашата наивност, използвайки срещу вас тайните, които сте им доверили.

Змия

Според Фройд змията в съня символизира пениса. Отношенията на жените към змията показва отношението към мъжката фигура в живота им.

Сън със змия е и знак за потиснато сексуално желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 13
3 13
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
23.10.2014 18:11
Как точна и полезна кратка информация! Лесно смилаема и разбираема, вдишва се леко и приятно като мирис на розов цвят!
7
3