Доказано! Чуваме и докато спим
Proven! We Hear Even During Sleep
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Доказано! Чуваме и докато спим

Доказано! Чуваме и докато спим

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k920
Сън

Френски учени доказаха, че независимо дали сме будни или спим, мозъкът ни може да чуе думите, които ни казват. Човешкият мозък остава активен по време на сън и реагира на звуци.

Изследването на френските специалисти е публикувано в списание Сианс е авнир. Резултатите са категорични – човешкия мозък остава буден и докато спим.

Някои зони от мозъка ни остават активни по време на сън и реагират на стимули и звуци от обкръжаващата среда.

По време на сън човешкият мозък може да разбере значението на думите и да избере съответната и подходяща реакция.

Събуждане

В експеримента са били включени доброволци, които трябвало да показват дали чуват думите, които им казват, чрез движение на едната или другата си ръка.

Екипът на Сид Куйдер от Лабораторията за когнитивни и психолингвистични науки към Френския национален център за научни изследвания поискал от доброволци да класифицират названията на животни и предмети, които чували на всеки 6-9 секунди.

Когато чуели име на животно, доброволците е трябвало да вдигнат лявата си ръка, а когато названието за предмет – дясната си ръка.

По време на целия експеримент участниците носели специални каски за електроенцефалография, които позволяват да се регистрират мозъчни вълни.

По този начин френските учени са успели да открият зони, които са активни, докато сме будни, заради което доброволците чували думите и вдигали, ту лявата си, ту дясната ръка в зависимост от думите.

Спане

Изследване върху сънищата на немски учени от друга страна успя да докаже, че мъжете и жените сънуват доста различно.

Резултатите от проучването показват, че мъжете сънуват по-често сънища, свързани със секс, работа и агресия. По-нежната половина често сънува сънища, свързани със семейството, ежедневието и дрехи.

В сънищата на мъжете по-често се появяват непознати, докато при жените сънуваните хора са техни роднини и близки.

Изследването беше представено от ръководителя на проекта доктор Михаил Шредъл, който е професор в Института по ментално здраве в Мюнхен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivan Todorov
Ivan Todorov
07.03.2020 11:25
Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) - Вече има жертви и в България!!!
Малко информация за Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) - чуване на гласове

Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K))
На повечето от мишените се използва технология наречена „глас в мозъка”.
Тя представлява предаване на гласове (влияещи на съзнанието) или сублиминални (тихи) съобщения, които не се чуват (влияещи на подсъзнанието) директно в слуховия център на мозъка.
Никой, освен мишената не може да ги чуе. Целта им е да контролират мишената, като се използват заплахи, викове, заповеди, различни видове гласове и внушения.
Апаратът излъчва ултракъси УКВ вълни, които проникват през черепа в мозъчната кора и се превръщат в звуци. Схема на тази технология, съществувала още през 1975 г. е изложена тук:
Патент за устройство V2KДемонстрация на устройството можете да видите в това видеоОтварям този пост за хората, който се жертви на този вид тормоз. Ако може нека да споделят какво са преживяли и как са успели да си намерят решение на проблема. Аз имам информация за една група от гр. Пловдив зад х-л Лайпциг на улица Филип Македонски организатора на тази група е с прякор "Черния" но нямам повече информация за него. От този човек вече има пострадали доста хора. Ако някой има информация за други такива лица или има информация как може да се предпазим от този вид атаки нека да пише.

Тази дидективска агенция вече е решавала такакъв случий
1
0
maria
maria
05.01.2017 05:14
Разбира се,че чувам дори когато спя..когато около мен има говорещи аз ги чувам и помня думите им.
1
0