Нелогични сънища

Нелогични сънища

Всеки от нас сънува или е сънувал. Но сънищата не са ли винаги тъй странни. Науката от години се опитва да даде обяснение за това какво точно представляват, чрез провеждане на редица изследвания върху хора и животни, но безуспешно. Всъщност единственото, което е доказала е, че всеки сънува, дори да казва че не го прави, а чисто и просто забравя.

Някои сънуват нещата от ежедневието си, но по доста странно пренареден начин. Това при половината показва как биха желали да седят нещата наистина, но при другата половина е точно обратно - отразяват точно това, което не желаят никога да им се случи. Друг вид сънища са тези в които се срещаме с хора и сме на места, които никога не сме срещали или посещавали.

Тук има две обяснения - първото е, че това са спомени от нашето детство, които сме забравили с годините, а другото е, че са спомени от минали животи. Има сънища, отразяващи най- съкровените ни мечти, както и най-големите ни страхове. Има и сънища, в които сме герои от приказки, от филми.

В последно време се появи информация за хора, които твърдят, че в детството си, когато заспивали, пред тях е започвала да тече кинолента с реклами за дадени сънища, и чрез натискане на дадения екран, те влизат като герой в собствено избран сън.

Броене на овце

Други пик твърдят, че през цялото време докато сънуват, осъзнават, че го правят. По всяко време могат да се събудят, ако стане прекалено страшно или скучно. Странно нали.

Абсолютната нелогичност на сънищата някои обясняват с това, че те са символични по някакъв начин. И наистина, има доста доказани случаи за хора, имащи пророчески сънища.

Но при толкова много варианти, кой може да се ориентира в това какво точно е означавал сънят му от изминалата нощ? Дали е това, което тайно желае сърцето му, предсказание за утрешния ден или среща със стар познат отпреди три прераждания?

А дали това, което си спомня е всичко, или изпуска най- важната част? И дали точно нелогичността на сънищата не ги прави всъщност по-логични и от нашето съществуване? Може би самите ние живеем в сън, а реалността е от другата страна.

Рейтинг

4
Общо 14 гласували
5 6
4 5
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Ameli Savova
Ameli Savova
23.12.2017 21:15
На мен, да не повярвате, ми се случвало да сънувам как срутват една сграда, но преди да я срутят, й изтриват боята на
0
0
Александра Йоскова
Александра Йоскова
03.06.2017 08:05
Аз веднъж сънувах , че кака ми купува магическа топка и ми я дава и аз питам вълшебната топка въпроси и тя ми отговаря с картинки.Може ли някой да ми каже какво означава?
0
0
chase the original high... AL
chase the original high... AL
11.09.2015 14:39
Интересно е, как когато заспиш и засънуваш всичко изглежда толкова реално(случвало ми се е да плача и да се смея насън) и в момента в който се събудиш и си сънувал нещо свързано с теб ти се иска да станеш и да провериш. В този момент ти все още не осъзнаваш, че си буден. Когато се отърсиш и наистина се събудиш, осъзнаваш все пак, че всичко е било просто сън. Случвало ми се е да сънувам, как летя из цялата къща. Сега когато си помисля за това се питам ,, Сън ли беше, или настина се случи?'' Но някакси осъзнаваш, че не може да е истина и все пак имаш чувството, че се случвало, само че някъде другаде, не в този свят сякаш... На някои да им се е случвало?
0
0
.,
.,
09.05.2015 11:18
Аз съм един от тези, които контролират сънищата си. Доста често, дори и да е страшно, бих искала да видя какво ще се случи, знаейки че е сън, защото може да означава нещо.
1
0
не ме ебе
не ме ебе
21.12.2014 18:01
лал много въпроси
0
0
Dora Staikova
Dora Staikova
24.01.2014 01:52
и при мен се е случвало това със сабуждането,а още по-интересно е когато е сънувам нещо хубаво и някой ме събуди,просто затварям очи и продължавам да сънувам,странно е
3
0
Анонимен
Анонимен
18.12.2013 17:50
Наистина има теории,че ние живеем в сън.И на мен ми се случва,да съм будна,да осъзнавам какво правя,но да ми се спи толкова много,че сякаш съм в сън.
2
0
.,
.,
09.05.2015 11:20
ГОДПОДИ. Така ме успокоява факта че не съм единствена! Това ми се случва често напоследък!
0
0
Лейди Аноним
Лейди Аноним
04.10.2013 22:28
Веднъж сънувах, че аз, най-добрата ми приятелка едно момче се разхождаме. По едно време завиваме зад блок с много храсталаци и тя изведнъж ме пита къде е момчето. Огледахме се, но нямаше никой. В този момент от ъгъла изскочи един педофил. Тръгнахме да бягаме, но на другата страна имаше още един и ние започнахме да викаме. Изведнъж не мога да си обясня как АЗ прекъснах съня съвсем съзнателно. Не мога да го разбра.
3
0