sanovnik.bg»Статии»Сънища»Изобретиха уред за визуализиране на сънища

Изобретиха уред за визуализиране на сънища

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123348
Изобретиха уред за визуализиране на сънища

Екип от японски учени изобрети уред, който ще може да визуализира човешките мисли и сънища върху компютърен екран. За момента изследователите разполагат с технология, която може да репродуцира прости картини от мозъка. Откритието е крачка по пътя към отключването на тайната на човешките сънища и мозъчните процеси.

За първи път в света се появява нещо, което може директно да извади мисъл или сън от мозъка на човек. С прилагането на тази нова технология ще стане възможно да се записват и възпроизвеждат отново субективните кадри, които хората наричат свои сънища, предава електронното издание на британския вестник Телеграф.

Учените, ръководени от Якиясо Камитани, съсредоточат своите усилия върху разпознавателните процеси, които извършва ретината. Когато се гледа външен обект, ретината го разпознава и преобръща в електрически сигнал, който се изпраща във визуалния кортекс на мозъка. Изследването всъщност проучило точно същината на електрическия импулс и как после той се реконструира в образ.

От публикуването на „Тълкувание на сънищата“ на Зигмунд Фройд преди повече от век, работата на учените върху мозъка на спящите хора става все по-активна. Обстойните анализи на изследователи по целия свят търсят именно начина да бъде отключена мистерията на човешкия сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
потоп
потоп
25.11.2011 14:58
няма лошо- така поне това визуализиране на сънища може да ни помогне по някакъв начин
0
0