sanovnik.bg»Статии»Сънища»Нови психични разстройства крадат от съня

Нови психични разстройства крадат от съня

Нови психични разстройства крадат от съня

Психичните разстройства сред младите хора не само че стават все по-чести, а и се появяват все нови и нови. Те се отразяват върху качеството и количеството на съня, който е почти символичен.

Сред тях е хиперсексуалното разстройство, което се изразява в това, че човек е в състояние часове наред да мисли само за сексуалните си фантазии, а когато в живота му се появи стресова ситуация, той реагира с прекомерна сексуална активност.

Компулсивното преяждане също е в списък с нови психични разстройства. Не става въпрос за преяждане на празничната трапеза, а за поглъщане на голямо количество храна с висока скорост. Такива пристъпи на преяждане атакуват човека веднъж седмично.

Синдромът на отказа от марихуана е в списъка с нови разстройства. След окончателното отказване от пристрастяването към марихуаната хората страдат от проблеми като прекомерна раздразнителност, гняв, агресия и безпокойство.

Нови психични разстройства крадат от съня

Сънят на такива хора е абсолютно разстроен, те губят апетита си и теглото си. Появата на това разстройство нанася сериозна вреда на социалните отношения на личността.

Страстта към натрупването на абсолютно ненужни вещи също е в списъка на новите психични разстройства, които се отразяват и върху качеството на съня.

Това разстройство не е свързано с обсесивно-компулсивното разстройство на личността, както се смяташе до неотдавна. Много често жертва на тази промяна на психиката стават хора, които са склонни да бъдат и жертва на рекламата.

Това разстройство се отнася до хора, които имат интензивно желание да натрупват все повече и повече предмети, както и да ги купуват, като понякога тези вещи се натрупват в такива количества, че не остава свободно пространство.

Това може да се изрази в затрупване с вещи на дома, но също така и в затрупване на работното пространство. Такива хора се разделят много трудно с вещите си независимо от стойността им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
пи4ага
пи4ага
14.12.2014 14:35
даите ми мацката в началото и нема да имаме проблеми :Д
0
0
uraaa
uraaa
15.08.2013 10:22
Да живее цивилизацията!
0
0