Защо се събуждате уморени
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Защо се събуждате уморени

Защо се събуждате уморени

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k970
Събуждане

Ако спите от 7 до 10 часа през нощта и въпреки това не можете да се отървете от чувството на умора, то най-вероятно няма нищо общо с продължителността на вашия сън. Има няколко потенциални причини да се чувствате така.

Това може да е, ако имате анемия. Има няколко типа анемия, състояния, при които се наблюдава ниско ниво на еритроцити и хемоглобин, което възпрепятства достигането на достатъчно количество кислород в организма. Един от разпространените симптоми на анемията е липсата на енергия и хронична умора.

Ако имате непостоянен график на сън, е възможно да се опитвате да си отспите през почивните дни, но ако ви се налага да заспивате и да се събуждате по различно време през седмицата, се нарушава вашия биологичен дневен ритъм, който е важен регулатор на съня.

Може да ви е скучно. Липсата на стимулация може да повлияе на нивото ви на енергия. Ако ви е скучно в работата, замислете се за някой нов интересен проект. Ще видите, че активният ум може да прави чудеса с наличието на енергия.

Ако не получавате достатъчно слънчева светлина. Тя изпраща в мозъка сигнали, които освобождават серотонин, естествено химично вещество, което кара човек да се чувства по-щастлив и бодър.

Сутрин

Ако пиете твърде много кафе. Трудно е да се откажете от кафето, ако не ви достига енергия, но независимо от това колко бодри се чувствате, излишъкът от кофеин може да повлияе негативно на качеството на съня, което от своя страна ще ви накара да посегнете към поредната чаша кафе.

Ако сте под стрес. Хормоните на стреса – адреналин и кортизол, постоянно ви стимулират, но ако вашата вътрешна сигнализация работи непрекъснато, ще започнете да се чувствате уморени.

Хроничният стрес лишава човека от енергия и способност да се справя с реалните или внушени от стреса опасности. Опитайте да откриете коя от възможните причини е отговорна за състоянието ви и се опитайте да я отстраните, преди да потърсите някакви изкуствени стимуланти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати