Спането по корем е вредно

Спане по корем

Испански сексопатолози са убедени, че спането по корем води до сексуални проблеми. Когато спи по корем, човек притиска вътрешните си органи, сред които и пикочния мехур.

Това влияе вредно както на мъжкото, така и на женското здраве. Нощният сън по корем е вреден и за гърдите, които се притискат по време на сън и след известно време върху тях се образуват гънки, които е трудно да бъдат премахнати, а кожата се разтяга.

Спането по корем, известно като поза „полет”, е най-рядката, в която спят хората – едва 6, 5 процента от населението на Земята. Хората, които спят по корем, на пръв поглед са общителни и дори малко нахални, но зад привидното спокойствие и увереност се крият нервни натури, които не могат да понасят критика.

Най-популярна за спане е позата „плод” – така спят над 40 процента от хората. Те се свиват на геврече, легнали на една страна, и с ръце обгръщат възглавницата. Според психолозите такива хора се правят на железни, но всъщност са чувствителни и дори плахи.

Позата „морска звезда”, в която човек спи по гръб, с разперени настрани ръце, е характерна за хора, които умеят да изслушват, с лекота завързват нови познанства, но не обичат да са център на вниманието и предпочитат да дават на други възможността да проявят инициатива.

Позата „войник”, в която човек спи по гръб, а ръцете му са изпънати край тялото, е характерна за спокойни и уравновесени личности, които са способни да изискат максимума от себе си.

Спането по корем е вредно

Позата „дръвче” – на една страна, с изпънати надолу ръце, е характерна за хора, които са отстъпчиви. Позата „мечтател” – отново на една страна, но с вдигнати нагоре ръце, е характерна за цинично настроените хора, както и за тези, за които е свойствена подозрителността.

Хората, които спят по корем обаче, могат да се утешат, защото тази поза е полезна за храносмилането. Тези, които спят по гръб, често страдат от безсъние и хъркат.

Ако човек спи с крака, уютно скрити под одеялото, той е консервативен и се съпротивлява на каквито и било промени в живота си. Ако кракът му виси от ръба на леглото, това е човек, който отказва да приеме установените норми.

Слабите характери се познават по това, че краката им са кръстосани по време на сън. Ако единият крак е над другия, но го докосва, човек е склонен към комфорт и се опитва да отговори на изискванията на околните с цел избягване на конфликти.

Ръцете също играят важна роля при характеризирането на човека по позата, в която спи. Ако той се държи за нещо по време на сън, това е зависима натура, несамостоятелна и леко досадна.

За хората, които използват интелектуалните си способности като основно средство за защита, е характерно ръцете да са над главата, докато лежат по гръб, главата им е между дланите, а лактите са настрани. Изпънатите нагоре ръце говорят за слабохарактерност и пасивност.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Слависалава
Слависалава
31.08.2014 11:36
Глупости. Хората на които им пада езика назад по време на сън спят по корем за да не се задушават.
5
0
Пехо
Пехо
05.07.2015 20:09
Абсолютно. Позата по гръб трябва да е забанена със закон, тъй като често води до задушаване, хъркане и кошмари. Спете настрани или ако ви е по-удобно по корем.
2
2