sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата»Видовете сънища и техните послания

Видовете сънища и техните послания

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k345
Видовете сънища и техните послания

Сънищата са проекция на нашето подсъзнание. Чрез нощните видения спящият човек съпреживява неща, които потиска или които са развълнували ума му в ежедневието. Какви са различните видове сънища и с какво са характерни те?

Кошмари

Те са сред най-често срещаните сънища и са подхранвани от страхове (скрити или явни). Чрез кошмарите изплуват нашите истински опасения - такива, за които не си даваме сметка или всячески се опитваме да прикрием от самите себе си. Лошите сънища могат да са отражение на нашето битие или нещо, което сме гледали/чели през деня. Характерни са за по-емоционалните хора. Тяхното послание е да дадем воля на емоциите си и да обърнем внимание на проблемите. Ако не го сторим, е възможно да ни преследват едни и същи кошмари.

Компенсаторни сънища

При тях са налице сценарии, които имат връзка с ежедневието. Нещо, което се е случило по-рано, продължава да вълнува ума ви и той ражда подобни ситуации, докато спите. Например, ако някой ви е подразнил през деня, може да видите агресивни сцени в съня си.

Копнежни сънища

При тях виждате в нощните си съновидения елементи, образи и хора, които могат да ви липсват в живота. Например, ако ви липсва комуникация, можете да сънувате стари приятели. Или ако още страдате по невъзможната си любов, да сънувате него или нея.

Творчески съновидения

Различни видове сънища

Тези сънища са характерни за хората на изкуството. Докато спят, творческите личности дават воля на въображението си и стават още по-креативни. Някои от най-интересните си творби могат да видят именно насън. Творческите сънища са характерни за музикантите, писателите, сценаристите, писателите, художниците и танцьорите.

Сигнализиращи сънища

Те могат да ви известят за наближаваща опасност или неприятна вест, която ще чуете. Такива сънища се появяват в съзнанието ни с цел да сме подготвени и да се пазим. Те могат да са свързани и с нашето здраве, сигнализирайки за неизвестен болестен процес в тялото ни.

Духовни сънища

При тях биваме навестени от необикновени създания като ангели или духовни водачи и това е с цел нашето духовно израстване.

Гадателски видения

При тях сънуващия вижда неща от бъдещето или миналото. Характерни са за медиумите, децата-индиго или хората със силно развита интуиция.

Осъзнати сънища

Тук сънуващият може да контролира действията и сценариите във виденията си, защото знае, че сънува. Те могат да помогнат за нашето духовно израстване и справяне със страховете, както и за изживяване на неповторими усещания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати