Тъмната страна на зодия Лъв

Зодия Лъв

Всяка зодия има положителна и отрицателна страна на характера и независимо че ни е приятно да ни свързват предимно с позитивите, отколкото с негативите от характеристиката на знака, не може да отречем, че притежаваме и двете.

Зодия Лъв често е наричан Краля на зодиака, от което се подразбира, че те имат много високо самочувствие, което може да много да им вреди.

В тъмната страна от характера си Лъвовете живеят само за публиката. Те жадуват за комплименти, благодарности и аплодисменти и реагират остро, ако не им ги давате.

Негативната страна на характера му се събужда, когато Лъвът се чувства неоценен. Страхува се, че с нищо не е по-достоен от останалите, великолепието му избледнява и напълно се слива с обстановката около себе си.

Освен че са способни да ви разкъсат на парчета, ако противоречите на мнението им, ще ви отмъщават, докато не започнете да ги хвалите за всяка тяхна мисъл или движение.

Демонът в Лъва го провокира да е напълно обсебен от себе си и да настоява от всички околни да го обичат, да му се кланят и да му целуват ръка, щом ви огрее с присъствието си.

Уверен е, че не бива да прави какъвто и да било жест към другите, а те са длъжни да го обожават и да го следват на всякъде, карайки хората да се чувстват привилегировани само от факта, че им позволява да го доближат.

Характер на Лъв

В ниската фаза на характера си Лъвовете се държат все едно са център на Вселена, а ако вие не мислите така и се осмелявате да ги нападате или да сте по-остри в тона си, унижавате достойнството им според техните критерии.

Ако Лъвовете загубят способността да се оглеждат около себе си и да търсят мнението на хората, се превръщат в закостенели мърморковци, които са уверени, че тяхното мнение е най-правилно.

Ако остане прекалено дълго в тъмната част на характера си, един Лъв ще изгуби способността да се свързва с хората, ще се заключи в собственото си царство и ще твърди, че няма нужда от никого.

Крие се зад надутото си самочувствие, което е повече израз на комплексите вътре в него, отколкото на някакви реални постижения.

Може да изгони и най-близкия си човек с егоцентричното си желание да бъде обожаван и не може да разчупи вижданията си, дори и ако нещо сериозно е заложено на карта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати