sanovnik.bg»Статии»Астрология»Хороскопи»Китайски хороскоп: зодия Дракон

Китайски хороскоп: зодия Дракон

Китайски хороскоп:Зодия Дракон
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Зодията, наречена на митичното същество Дракон, носи силата и могъществото му. Драконът е всемогъщ, от него всички се страхуват, но и му се възхищават, защото той бълва огън и изпепелява противниците си. Затова хората, подвластни на зодиакалния знак на митичното чудовище са специални сред другите представители на хороскопа. Да си роден в годината на Дракона е късмет, който трябва да се използва разумно. Той е отреден на родените през 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 година. На зодия Дракон в западната астрология отговаря зодия Овен.

Личностни черти на зодия Дракон

Хората, родени в годината на Дракона, се отличават с невероятна виталност. Самочувствието им е ненакърнимо, а решимостта им да изпълнят намеренията си не може да бъде отклонена. В същото време това са тайнствени и непроницаеми за околните личности. Изпитват влечение да разсъждават по теми за смисъла на живота, за смъртта, необясними и загадъчни явления, увличат се от хипноза и спиритизъм.

Тъй като се увличат от философски въпроси, дребнавостите и злободневните сплетни са нещо, стоящо далече от интересите им. Те предпочитат компанията на приятели и съмишленици, с които да споделят идеите и разсъжденията си, а това им дава увереност, че вървят напред в живота и израстването си.

Драконите са много чувствителни, до степен да изпитват необяснимо и необосновано вътрешно безпокойство. Стремежите към съвършенство на Драконите ги правят затворени и дори саможивци понякога. Често смятат представителите на знака за саможивци. Това е обаче измамно заключение. Това са хората, които създават събитията и ги държат в движение. Това е зодията на родените лидери, идеалисти и перфекционисти. Смятат, че са създадени съвършени и промяната е нещо, което не се отнася до тях.

По характер зодия Дракон са горди, енергични, самоуверени. Тъй като се отличават с интелигентност и схватливост, умело се възползват от създадените възможности. Това качество, съчетано с амбиция и решителност, ги прави успешни във всяка дейност, с която се заемат. В тази зодия се срещат прекалено много перфекционисти, които държат всичко да бъде изпипано до последния детайл.

Понякога Драконът може да се държи рязко с околните, да прояви липса на дипломатичност и такт. това е защото е прекалено открит. Мненията на Драконите обаче се ценят високо и не им липсва публика, която да одобри нестандартните им идеи.

За значението на Драконите в китайската традиция трябва само да споменем, че е символ на китайските императори.

Силни страни на зодия Дракон

Това е изключително мощен знак в зодиака, който дава индикации, че роденият под този знак може да постигне всичко. Изпълнението на всички поставени задачи не е проблем за Дракона и той е щастлив с хората около него.

Драконите са очарователни личности, които привличат околните веднага. Затова социалният им живот е пълноценен и интересен и те заемат добро социално положение.

Драконите са прями хора, с топли сърца, интелигентни и талантливи, което ги прави щастливи в живота. Тъй като сами притежават висока мотивация, те увличат околните да работят за каузата на Дракона.

Слаби страни на зодия Дракон

Характер на зодия Дракон

Тази зодия не умее да губи и не приема поражението си. Високата взискателност е проблем за околните. Състраданието към другите не е характерна черта на Драконите. Често са арогантни и деспоти, както и големи сноби.

Тираничността на подвластния на зодия Дракон е твърде неприятна. Мразят да изпълняват заповеди, но пък с радост ги задават. Самочувствието и егото им са толкова големи, че е безсмислено да правят опити да им се каже нещо, те слушат само себе си.

Много се впечатляват от богатството, ранговете, престижа и блясъка на облагодетелстваните от съдбата, но парите рядко са първата им цел. Не винаги боравят добре с тях, когато са им в излишък.

Кариера на зодия Дракон

Тъй като е успешен във всяко поприще, в което реши да провери силите си, Драконът не страда от недостиг на финанси. Не умее обаче да ги разпределя по най-добрия начин. Щедростта му към близките често преминава разумните граници и прелива в излишна разточителност, но пък Драконът не е от тези, които поставят парите на първо място, така че изгледи за промяна в това отношение не може да се очакват.

В професионален план родените под знака на Дракона стават отлични съдии, лекари, свещеници или актьори. Това са професии, изискващи пълно отдаване и дори жертвоготовност. Работата си често възприемат като мисия и затова не са склонни да направят нещо извън правилата, което да подложи на изпитание моралните им ценности.

Любов при зодия Дракон

Може да се каже, че в любовта зодия Дракон е щастлива. Много често представителите на знака са обичани от партньорите си. Жената Дракон е заобиколена от много ухажори и е желана за брак, но тя, както и мъжът от зодия Дракон, не поставя любовта като приоритет в живота си, не я търси, дори не я посреща с ентусиазъм, ако се появи внезапно.

По-голяма ценност за представителя на зодията е да има до себе си някой, който му дава всичко, от което се нуждае. Свободата в личен план е важна за Драконите и те я предоставят и на своите партньори. Ценят повече силния характер и независимостта, отколкото привързаността в интимния си живот.

Заради свободата, която Драконът дава на другите, той е желан и често е участник в нечия любовна драма, но сам рядко изпада в такова положение.

Съвместимост на зодия Дракон с другите зодии

Съвместимост на зодия Дракон с други зодии

Зодия Дракон е властна личност и това се отразява на взаимоотношенията му с околните. За разлика от зодия Тигър, който налага волята си сериозно и твърдо, от зодия Вол, който проявява авторитета си много строго и зодия Плъх, който успява с увереността си, че може да управлява другите, Драконът упражнява контрол без да губи ореола си на благ човек. Това улеснява връзките му с повечето представители на зодиака.

Все пак най-добре зодия Дракон се разбира с Плъха, който лесно понася негативните черти на Дракона, дори безразличието му. По същите причини разбирателството със зодия Змия е напълно възможно за Драконите. Зодия Маймуна допълва Дракона и му дава от своята житейска хитрост, което ги прави добър тандем. Връзките на зодия Дракон с Тигъра са препоръчителни, защото са под знака на спокойните взаимоотношения.

Драконът обаче трябва да избягва неспокойната зодия Куче, което със своя вроден песимизъм никога няма да му повярва.

Интересни закономерности за зодия Дракон

Драконът е в средата на пролетта и съответства на месец април.

Щастливите числа при него са 1, 6 и 7. Лош късмет им носят 3, 8 и 9.

Елементът на зодия е земята, а той принадлежи към енергията ян .

Цветовете на зодия Дракон са златно, сребърно и сиво.

Цветето на зодията естествено е Драконовото цвете.

Посоката, която е благоприятна за Драконите и която трябва да избират когато тръгват на път, е западната.

Органът в тялото, за който Драконите трябва да бъдат много внимателни е далакът.

Хората от зодията трябва да се отнасят внимателно с храната. Вечер храната им трябва да бъде съвсем малко като количество или изобщо това хранене трябва да отпадне. Добре е да помнят, че за тях е важно избягването на студена, мазна или суха храна.

Известни личности, принадлежащи към зодия Дракон, са: Жана д’ Арк, Зигмунд Фройд, Джон Ленън, Киану Рийвс, Орландо Блум, Сандра Бълок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest