Планетите покровители на зодиите

Планетите покровители на зодиите

В астрологията всеки зодиакален знак има своята планета покровител, която го направлява и до голяма степен определя характерните му черти.

Открийте по-долу коя е вашата планета според зодията.

Овен – Марс

Телец – Венера

Близнаци – Меркурий

Рак – Луна

Лъв – Слънце

Дева – Меркурий

Везни – Венера

Скорпион – Плутон

Стрелец – Юпитер

Козирог – Сатурн

Водолей – Уран

Риби – Нептун

Марс

Марс управлява желанието, агресията, страстта и първичните инстинкти. В римската митология, Марс е богът на войната. Това са и част от характерните особености на Овена.

Венера

Планетата на Телеца е Венера

Богинята на красотата и любовта управлява Телеца. Затова тази зодия обича красивото, привърженици са на различните удоволствия (всички знаем, че Телците са чревоугодници), харесва лукса и романтиката.

Везните са една от най-харизматичните зодии в зодиака и това се дължи именно на Венера. Те харесват естетиката и хармонията в заобикалящия ги свят, имат стил и обикновено харесват лукса също като Телеца.

Меркурий

Няма по-подходяща планета за зодия от този остроумен и вечно подвижен знак. Меркурий е посланикът на боговете и управлява комуникацията и интелекта. Срещали ли сте мълчалив Близнак?

Но Меркурий не е само бъбрив и подвижен. Той управлява и логиката, рационалността. А това са черти, много характерни за Девата. Тази зодия е силно аналитична, много комуникативна и с уклон към технологията.

Луна

Чувствителна и красива, Луната управлява емоционалната зодия Рак. Като пълна противоположност на Слънцето тя е тиха, преживява дълбоко всичко, дори и ирационалните прояви на чувства и е способна на силна привързаност.

Слънце

Енергия, силна воля за живот и дързост са характерни черти за Лъва. Той обича да е център на вселената за хората около себе си и има силно развито его. Откъде идва това? От центъра на нашата Вселена естествено – Слънцето.

Плутон

Зодия Скорпион - Плутон

Плутон – Богът на подземния свят с всичките му тайни и мистерии ръководи Скорпионът. А това е една от най-трудните за определяне и мистериозни зодии в зодиака. Те са агресивни, но и потайни, енергични, почитатели на трансформацията и промяната, на кръговрата в живота, на задоволяване на желанията – на душата и тялото.

Юпитер

Юпитер управлява знанието, оптимизма, енергията и желанието за живот. Нищо чудно, че точно тази планета е покровител на подвижния и отворен към света Стрелец. Философските настроения, но и угаждането също не са чужди на тази зодия.

Сатурн

Планетата-покровител на трудолюбивия и амбициозен Козирог. Сатурн управлява качества като дисциплина, отговорност, налагане на ограничения и отдаденост на работа, семейство, кауза. Звучи ли ви познато? Това е Козирогът.

Уран

Революцията си има своя планета и това е Уран. Но си има и своя зодия и това е Водолей. Прогресивното мислене и промяната в света се появяват благодарение на тази зодия и нейната планета-покровител. Вие сте индивидуалисти, ексцентрици и обичате радикалните идеи. Светът нямаше да е същият без вас!

Уран е планетата на зодия Водолей

Нептун

Ако сте мечтател и артистична натура, то сигурно имате нещо общо с Нептун и управляваните от него Риби. Нептун управлява сънищата и мечтите, креативността, фантазьорството, но и измамниците.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати